Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2010 - Anul XV, nr. 26 (4317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Militarii cercetaţi în cazul Ciorogârla pot pleca din localitatea de domiciliu, dar nu din ţară

Marţi, 2 Februarie 2010 (14:48:17)

Judecătorii militari au decis că cei şapte militari cercetaţi în cazul furtului de arme de la unitatea din Ciorogârla şi care au fost eliberaţi în decembrie 2009 din arest pot să plece din localităţile de domiciliu, dar nu au voie să părăsească ţara.

Judecătorii Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti (TMTB) au înlocuit astfel interdicţia de a părăsi localitatea, instituită la eliberarea acestora din arest, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Magistraţii au admis un recurs în acest sens formulat de unul dintre inculpaţi, efectele măsurii extinzându-se şi cu privire la ceilalţi.

Cei şapte militari au fost eliberaţi din arestul Penitenciarului Rahovaîn 23 decembrie 2009.

Judecătorii militari care au decis punerea în libertate a celor şapte militari au arătat în motivarea hotărârii că cercetarea judecătorească în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla este în stadiu avansat, au fost audiaţi inculpaţii şi martorii, astfel că s-au schimbat temeiurile care au fost avute în vedere la arestarea preventivă.

În 2 martie 2009, 11 militari au fost trimişi în judecată în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla. Aceştia sunt acuzaţi de furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit procurorilor, militarii ce asigurau paza unităţii militare şi-au încălcat atribuţiile fie prin neverificarea existenţei şi integrităţii lacătelor de la depozitul de armament pe care îl aveau în pază şi apărare, la fiecare dintre cele două intrări în postul de santinelă, fie prin părăsirea postului de santinelă fără a fi schimbaţi în mod regulamentar într-un anumit interval de timp, fie prin neexecutarea serviciului de santinelă între anumite ore. Valoarea totală a armelor şi a obiectelor sustrase din depozitul de armament este de peste 34.500 de lei.

În cazul furtului de arme de la Ciorogârla au mai fost arestate preventiv 14 persoane, la sfârşitul anului trecut. Anchetatorii au descins, în 27 decembrie 2009, în 45 de locuri, fiind găsite 27 de arme din cele dispărute în urmă cu un an de la unitatea militară din Ciorogârla.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Militarii cercetaţi în cazul Ciorogârla pot pleca din localitatea de domiciliu, dar nu din ţară.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Militarii cercetaţi în cazul Ciorogârla pot pleca din localitatea de domiciliu, dar nu din ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei