Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2010 - Anul XV, nr. 26 (4317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: În privinţa diminuării parlamentarilor, nu avem dreptul să fim în opoziţie cu cetăţenii

Marţi, 2 Februarie 2010 (14:47:23)

Premierul Emil Boc i-a replicat, marţi, fostului premier Călin Popescu Tăriceanu că atunci când critică diminuarea numărului de parlamentari se opune voinţei cetăţenilor care au votat la referendum, menţionând că parlamentarii nu au dreptul să fie în opoziţie cu aceia care le plătesc locurile.

"În privinţa bătăliei politice pe care domnul Tăriceanu o anunţa aici cu Guvernul şi cu toţi cei care susţin modernizarea statului sau a clasei politice spunând că va fi un adversar redutabil, rolul opoziţiei în orice democraţie este într-adevăr să-şi facă datoria de opozant, dar nu ştiu ce opozanţă ar putea fi în raport cu voinţa românilor de la referendum. Aici este înrebarea mea la care eu nu am răspuns. Putem să ne contrazicem pe idei şi propuneri care vin de la Guvern, dar când o propunere vine de la stăpânul locului pe care îl deţineţi în Parlament, cu cine suntem în opoziţie? Cu românul care a votat la referendum un lucru şi care ne cere să facem în Parlament prin revizuirea Constituţiei reducerea numărului de parlamentari?", i-a spus Boc lui Tăriceanu.

Premierul i-a spus liberalului că, din punctul său de vedere, el are "tot dreptul" să fie în opoziţie cu cine doreşte, dar că parlamentarii nu au dreptul să fie în opoziţie cu aceia care le plătesc locurile în Parlament.

"Cred că nu avem dreptul să fim în opoziţie cu titularul puterii şi acela care vă plăteşte scaunul dumneavoastră de parlamentar, cel care a votat la referendum pentru diminuarea locurilor de parlamentari în contextul acţiunii de modernizare a statului român", a adăugat primul-ministru.

Pe de altă parte, Emil Boc a menţionat că, în opinia sa, votul uninominal reprezintă "un progres politic în România".

"Eu cred că votul uninominal reprezintă un progres politic în România. Că el poate fi îmbunătăţit este o altă problemă. Şi cu aceasta suntem de acord, că putem perfecţiona mecanismul votului uninominal astfel încât poate în viitor doar cei care câştigă primul loc să poată intra în Parlament şi nu cei care sunt de pe locul doi sau trei, că asta înseamnă logică democratică şi respectarea principiului majorităţii democraţiilor", a spus Boc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: În privinţa diminuării parlamentarilor, nu avem dreptul să fim în opoziţie cu cetăţenii.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: În privinţa diminuării parlamentarilor, nu avem dreptul să fim în opoziţie cu cetăţenii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei