Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2010 - Anul XV, nr. 26 (4317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

15 doctori suceveni, lăsaţi fără dreptul de a practica medicina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

14 medici suceveni îşi vor pierde dreptul de liberă practică în următoarele zile pe motiv că nu şi-au plătit cotizaţiile de membri ai Colegiului Judeţean al Medicilor, măsura fiind deja dispusă într-un caz. Asta înseamnă că doctorii în cauză nu îşi mai pot exercita profesia pe teritoriul României, cel puţin până când nu îşi achită cotizaţiile la zi, precum şi penalităţile aferente. În cazul în care au trecut cinci ani de când nu au mai practicat medicina din acest motiv, doctorii respectivi îşi pot relua activitatea numai după ce sunt supuşi unei reevaluări.

 

890 de medici profesează în judeţ

Aşa au informat ieri reprezentanţi ai Colegiului Judeţean al Medicilor, care au arătat că medicii care au fost lăsaţi sau vor rămâne fără dreptul de liberă practică nu şi-au mai achitat contribuţiile de cel puţin şase luni, fiind chiar cazuri de doctori care nu au mai făcut nici o plată încă din 2007.
„Este vorba de medici rezidenţi care au plecat în străinătate dar pe noi nu ne-au anunţat. Dosarele lor au rămas în aer, iar potrivit legislaţiei în vigoare noi avem dreptul de a-i suspenda. Aceşti medici sunt cercetaţi de comisia de disciplină, urmându-se toată procedura specifică”, au explicat responsabili de la CJM.
Cotizaţia lunară a unui medic este de 30 lei. Doctorii care nu mai profesează sau cei care sunt ieşiţi la pensie, dar doresc să-şi păstreze calitatea de membru al Colegiului Judeţean al Medicilor trebuie să achite pe lună 5 lei.
În judeţul Suceava activează circa 890 de medici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 doctori suceveni, lăsaţi fără dreptul de a practica medicina.
 Vizualizări articol: 1130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 12 voturi
15 doctori suceveni, lăsaţi fără dreptul de a practica medicina3.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Grozav... trimis de
( 2 feb 2010, 13:45:50
Atat la medici cat si la asistenti exista un asa-zis colegiu care in afara de a strange bani de la cotizanti si ai cerceta disciplinar ce rol are???!!! Sunt o mana de birocrati alesi pe criterii de ei stiute care mananca o paine calda pe spinarea medicilor/asistentilor medicali fara a face nimic in sprijinul celor pe care chipurile ii reprezinta. Ei au drept de veto in baza unei legi stupide asupra dreptului tau de practica! Cum pot ei sa opreasca de la a practica un om care a facut o scoala care nu poate fi pusa la indoiala de nimeni.Si in plus au niste tarife de te doare capul! In Italia ,va potspune ca am fost un infirmier profesionist da 205 euro la colegiul lor pe un an de zile in conditiile unui salariu de cel putin 1200 euro net/luna. La noi nu conteaza pregatirea ,daca nu faci stagii de pregatire iti vand cei de la Colegiu ,,credite,, . Pe nimeni nu intereseaza pregatirea ta, daca stii pe ce lume traiesti, conteaza sa dai cat mai multi bani la colegiu! STUPID !
1.1  RE: Grozav... trimis de
( 2 feb 2010, 13:54:21
Pai cei din Colegiu merg pe principiul "3 cu mapa, 2 cu sapa!" Niste birocrati care s-au autointitulat "polul adevarului medical!"
2.   FARA DREPT trimis de
( 2 feb 2010, 21:25:18
MULTI DINTRE ASA ZISII DOCTORI AR TREBUI SUSPENDATI PT INCAPACITATEA DE A PRESTA ASISTENTA POPULATIEI

O MARE PARTE DINTRE EI HABAR NU AU CE INSEAMNA MEDICINA

ACEI MEDICI CU UN PIC DE PROFESIONALITATE SUNT PLECATI PESTE GRANITE

PACAT........
3.   Capuse trimis de
( 3 feb 2010, 03:12:14
Si alte categorii profesionale au ceva similar, ex: CECAR pt. economisti, Camera notarilor publici pt. notari, si multe altele, care de asemenea cer sume de bani f. mari pt. a-ti recunoaste profesia, ca sa te treaca ei in tabloul contabililor si a notarilor autorizati, vezi doamne; sunt organisme capusa, care nu ne ajuta cu nimic , ci isi fac de lucru, se baga singuri in seama, organizeaza fel de fel de cursuri si examene pe niste taxe enorme ca deh...trebuie sa traiasca, si uite asa aflam si de ce nu are ursul coada...cu cit sistemul este mai complicat, cu atit este mai greu de controlat si cu atit mai mult se inmultesc capusele, care ce fac? traiesc sugind din singele bietelor oi, oi care se scarpina si merg mai departe.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei