Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2010 - Anul XV, nr. 22 (4313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alianţa Bugetarilor va ataca OUG privind salarizarea la CC şi ameninţă cu proteste după 10 februarie

Joi, 28 Ianuarie 2010 (13:46:57)

Alianţa Bugetarilor va cere Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă privind aplicarea Legii salarizării unitare şi solicită premierului Emil Boc o întâlnire de urgenţă, ameninţând cu proteste după 10 februarie.

Preşedintele "Alma Mater", Anton Hadăr, a spus, joi, la finalul şedinţei Alianţei Bugetarilor, care a durat aproximativ o oră, că sindicaliştii au hotărât să îi ceară o întâlnire de urgenţă premierului, pentru a discuta ultimele legi care au fost elaborate fără consultarea sindicatelor.

De asemenea, sindicaliştii vor trimite scrisori către parlamentari şi partide politice, cerându-le sprijinul pentru a sesiza Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea ordonanţei de urgenţă privind aplicarea Legii salarizării unitare.

Hadăr a spus că această ordonanţă îngrădeşte dreptul de negociere a contractelor colective de muncă şi încalcă astfel principii fundamentale ale Uniunii Europene.

Alianţa Bugetarilor se va întâlni din nou pe 10 februarie, pentru a hotărî protestele la care vor recurge în cazul în care nu vor primi un răspuns la cererile lor.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoreanu, a declarat, joi, că sindicaliştii din educaţie vor începe mai repede protestele, separat, printr-o pichetare a Ministerului Educaţiei, miercuri, privind aplicarea OUG 114/2009, care duce la o disponibilizare în masă în educaţie.

Şi sindicaliştii din asistenţă socială sunt foarte nemulţumiţi de disponibilizările preconizate.

Preşedintele Federaţiei din Asistenţă Socială, Gabriel Chifu, spune că salariaţii din acest domeniu sunt disperaţi că primesc salarii de mizerie şi lucrează în condiţii de muncă inumane, iar, cu toate acestea, sunt ameninţaţi cu pierderea locului de muncă.

Ordonanţa de urgenţă care stabileşte modul de aplicare a Legii de salarizare unitară a fost publicată, miercuri seara, în Monitorul Oficial şi abrogă o serie de prevederi privind acordarea anumitor sporuri salariale, incluse în prezent în alte acte normative decât Legea salarizării.

Ordonanţa, aprobată luni seara de Guvern, abrogă astfel o serie de prevederi care stabilesc în prezent, printre altele, salarizarea personalului din instituţii care au fost finanţate integral din venituri proprii şi sporul de doctorat în învăţământul preuniversitar.

Actul normativ publicat în Monitor menţine prevederile anunţate, vineri, de MEDIAFAX, conform cărora contractele colective de muncă deja încheiate şi cu termene de până în luna octombrie sunt păstrate în vigoare până la pierderea valabilităţii, inclusiv în ceea ce priveşte drepturile salariale aflate în plată.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni, că proiectul de OUG privind aplicarea Legii salarizării unitare afectează contractele colective de muncă şi încalcă legile în vigoare, precizând că dacă Guvernul îl va aproba în forma actuală, sindicaliştii vor face plângere la OIM.

Bogdan Hossu a precizat că şi în Legea 330/2009 care stabileşte salarizarea bugetarilor se arată că unele prevederi ale contractului colectiv de muncă în vigoare nu se mai aplică, respectiv cele privind unele sporuri, ceea ce este contrar prevederilor constituţionale şi convenţiilor privind drepturile omului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alianţa Bugetarilor va ataca OUG privind salarizarea la CC şi ameninţă cu proteste după 10 februarie.
 Vizualizări articol: 861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alianţa Bugetarilor va ataca OUG privind salarizarea la CC şi ameninţă cu proteste după 10 februarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei