Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2010 - Anul XV, nr. 20 (4311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tobă: Trei obiective esenţiale - descentralizarea, siguranţa cetăţeanului, aderarea la Schengen

Marţi, 26 Ianuarie 2010 (15:12:05)

Inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a declarat, marţi, la bilanţul instituţiei pe 2009, că cele trei obiective esenţiale în anul precedent au fost descentralizarea, siguranţa cetăţeanului şi îndeplinirea obligaţiilor pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

Chestorul şef Tobă a arătat că, în 2009, activitatea poliţiştilor a fost axată, pe de-o parte, pe protejarea persoanelor, a patrominiului, siguranţa stradală şi rutieră, combaterea infracţionalităţii organizate, pe de altă parte pe transferarea competenţelor aferente managementului operaţional şi operativ, iar nu în ultimul rând pe pregătirea personalului, absorbţia fondurilor europene şi operaţionalizarea "Biroului SIRENE".

Şeful IGPR a mai precizat, în cadrul discursului său, că Poliţia Română are peste 61.000 de posturi, din care sunt încadrate aproape 54.000. În totalul acestor posturi sunt incluse şi funcţiile preluate după reorganizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), inclusiv cele ale Agenţiei Naţionale Antidrog, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, precum şi cele peste o mie de posturi de la Poliţia de Frontieră Română.

Poliţia Română a beneficiat, în 2009, de la bugetul de stat, de peste 2,5 miliarde de lei, iar după o rectificare bugetară din cursul anului a rezultat o majorare a limitei de cheltuieli cu 8,24 la sută.

Tobă a arătat că, în ceea ce priveşte fondurile de investiţii, Poliţia Română a beneficiat de aproximativ 34 de milioane de lei, adică numai 18 la sută din necesar.

În 2009, la nivelul IGPR au fost reduse 76 de funcţii de conducere, în vreme ce 400 de posturi din aparatul central au fost transferate structurilor operative subordonate Poliţiei, ceea ce a dus la reduceri de costuri pentru personal de peste 450.000 de lei pe lună şi o economie la bugetul de stat de trei milioane de lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tobă: Trei obiective esenţiale - descentralizarea, siguranţa cetăţeanului, aderarea la Schengen.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tobă: Trei obiective esenţiale - descentralizarea, siguranţa cetăţeanului, aderarea la Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei