Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2010 - Anul XV, nr. 20 (4311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Conducerea BNR a reuşit să compenseze multe măsuri nesăbuite ale guvernelor României

Marţi, 26 Ianuarie 2010 (17:56:04)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că de multe ori conducerea BNR a reuşit să compenseze, prin profesionalism, unele măsuri nesăbuite ale guvernelor României.

Băsescu i-a acordat, marţi, la Cotroceni, lui Mugur Isărescu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, guvernatorul BNR fiind cel de-al treilea român decorat cu cea mai înaltă distincţie a statului, după George Emil Palade şi Patriarhul Teoctist.

El a ţinut să menţioneze, după decorarea lui Isărescu şi a altor membri din conducerea BNR, că gestul său se referă la fostul mandat al staff-ului Băncii Naţionale.

Preşedintele a spus că de multe ori conducerea BNR a reuşit să compenseze lipsa de profesionalism a guvernelor în ceea ce priveşte menţinerea echilibrului macroeconomic în România. "Este un semn de recunoştiinţă din partea mea mea şi a românilor, din partea statului român, pentru ceea ce Banca Naţională a României a făcut de mulţi ani încoace, reuşind adesea să facă ceea ce guvernele nu au reuşit să facă, sau să substituie lipsa de profesionalism a guvernelor în menţinerea echilibrelor macroeconomice ale României", a declarat la finalul ceremoniei Traian Băsescu.

El a adăugat că de multe ori conducerea BNR a substituit măsuri "nesăbuite" ale guvernelor. "Aş vrea să vă mulţumesc pentru ce aţi făcut în activitatera dumneavoastră, pentru devotamentul faţă de interesele României, pentru ştiinţa de a substitui de multe ori măsuri nesăbuite luate de guverne. Aţi făcut pentru români mai mult decât toată clasa politică în multe momente. Pentru acest lucru vă mulţumesc", a mai spus şeful statului.

El a adăugat că dacă astăzi România se află într-un proces de redresare şi de restabilire a echilibrelor macro-economice, acest lucru se datorează în primul rând acţiunilor BNR, "care au venit la momentul potrivit".

"Dacă vom intra în zona euro la datele la care ne-am propus, cu siguranmţă Banca Naţională va avea un merit extrem de important. Închei mulţumindu-vă încă odată pentru profesionalism, pentru devotament", a conchis preşedintele Băsescu.

Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, i-a fost conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, "având în vedere propunerea primului-ministru, în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în activitatea de cercetare şi promovare, la nivel academic, a fenomenelor economice, pentru efortul deosebit pe care l-a depus în calitate de guvernator al Băncii Naţionale a României în vederea elaborării şi implementării cu succes a politicilor monetar-bancare prin care s-a asigurat stabilitatea financiară a României".

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat, de asemenea, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, pe ceilalţi membri Consiliului de Administraţie (CA) al BNR din perioada 2004 - 2009.

Şeful statului a acordat Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer, la propunerea guvernatorului BNR, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale şi pentru rezultate excepţionale obţinute în elaborarea şi implementarea politicilor monetar-bancare care au asigurat stabilitatea financiară a României lui Silviu Cerna. Din aceleaşi considerente, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Comandor i-a fost conferit lui Virgiliu Jorj Stoenescu, iar Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer lui Florin Georgescu. De asemenea, au fost decoraţi cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler Eugen Dijmărescu, Maria Ene, Agnes Nagy, Napoleon Pop şi Cristian Popa.

Totodată, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer i-a fost conferit lui Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

De asemenea, lui Valentin Lazea, economist şef al Băncii Naţionale a României, i-a fost acordat Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Conducerea BNR a reuşit să compenseze multe măsuri nesăbuite ale guvernelor României.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:Conducerea BNR a reuşit să compenseze multe măsuri nesăbuite ale guvernelor României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei