Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2010 - Anul XV, nr. 14 (4305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga vorbeşte de o lege care să crească siguranţa băncilor, eventual prin "accesul controlat"

Marţi, 19 Ianuarie 2010 (15:08:40)

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a anunţat, marţi, că în Parlament există deja o lege care, odată adoptată, ar obliga băncile să sporească securitatea în filiale, demnitarul făcând referire la posibilitatea introducerii unui mecanism de "acces controlat" în sucursalele bancare.

"Nu este normal ca măsurile de securitate într-o bancă să însemne o cameră video chioară şi patru angajate, iar în cazul unui jaf să ni se furnizeze o casetă video cu unu' mascat pe care, eventual, să n-o putem folosi nici măcar ca probă, după ce l-am prins, pentru că nu se vede nimic", a spus Blaga, la finalul ceremoniei de prezentare a bilanţului de activitate pe 2009 a Jandarmeriei Române.

În aceste condiţii, ministrul a spus că vede oportună preluarea unor măsuri folosite în străinătate, inclusiv "accesul controlat" în sediile de bancă.

"E bine să mergem pe teren bătătorit şi să profităm de experienţa celor din vest, unde există nişte măsuri clare de siguranţă atât pentru sediile şi filialele băncilor, cât şi pentru bancomate. Inclusiv accesul controlat", a spus Blaga.

Blaga a vorbit despre eficienţa unor măsuri de securitate suplimentare în locurile în care există bani, criticând o decizie luată, la 1 ianuarie, de Poşta Română, care a refuzat să mai plătească pentru paza factorilor poştali care distribuie pensiile.

"Au existat nişte măsuri de siguranţă a poştaşilor care duc pensiile, la care însă Poşta Română a renunţat la 1 ianuarie, invocând lipsa banilor. Vedeţi şi dumneavoastră ce s-a întâmplat: ieri, un poştaş a fost atacat în plină zi", a declarat ministrul Blaga.

Un poştaş a fost atacat de doi bărbaţi, luni după-amiază, în comuna gălăţeană Frumuşiţa, fiindu-i furată geanta cu banii de pensii pe care îi împărţea bătrânilor din localitate.

Blaga a dat aceste detalii răspunzând unei întrebări din partea presei pe tema valului de atacuri armate asupra unor sucursale de bănci.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga vorbeşte de o lege care să crească siguranţa băncilor, eventual prin "accesul controlat".
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga vorbeşte de o lege care să crească siguranţa băncilor, eventual prin "accesul controlat"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei