Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paşcu propune ministrului Sănătăţii şi "taxa pe fericire" pentru sex marital şi extramarital

Joi, 7 Ianuarie 2010 (13:16:55)

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu îi propune ministrului Sănătăţii şi "prietenilor" acestuia de la Finanţe, într-o postare pe blogul său, să introducă, pe lângă taxa pe produsele fast food despre care scrie că este "o tâmpenie", şi "taxa pe fericire", pentru sexul marital şi extramarital.

Totodată, Paşcu îl acuză de "prostie" pe ministrul Sănătăţii.

"Citesc, mai întâi cu stupoare, apoi cu revoltă, că noul ministru al Sănătăţii, reprezentant al UDMR, propune impozitarea suplimentară a meniurilor fast food, a băuturilor carbogazoase şi a dulciurilor, banii urmând să fie folosiţi, desigur, exclusiv pentru «îmbunătăţirea calităţii actului medical»!?", scrie Paşcu într-o postare pe blogul său intitulată "O sugestie pentru ministrul sănătăţii şi prietenii săi de la Finanţe".

Europarlamentarul PSD susţine că "se poate discuta la infinit despre monumentalitatea acestei tâmpenii", însă crede că trebuie să fie constructiv.

"Dacă nu aş avea suspiciunea că la ea s-a ajuns şi cu contribuţia celor de la Finanţe, a căror inventivitate în privinţă de biruri este neîntrecută, mai că aş fi bucuros că ministrul nu este român", mai scrie Paşcu.

Ioan Mircea Paşcu îi sugerează ministrului Sănătăţii şi "prietenilor" acestuia de la Finanţe "să instituie o taxa suplimentară pe sexul marital şi extramarital".

"Am putea-o denumi «taxa pe fericire», căci nu orice activitate sexuală este vicioasă, să intre la «taxa pe viciu», cu reguli clare de aplicare, a căror respectare să fie verificată de comisii de cetăţeni atent selecţionaţi (eventual, numai de la partidele aflate la putere), în scopul sprijinirii suplimentare a unor programe destinate prevenirii răspândirii bolilor venerice (chestiunile «tehnice», inclusiv dacă cele necesare vor fi achiziţionate prin licitaţie, sau încredinţare directă, vor fi, desigur, exclusiv de competenţa «specialiştilor»)", adaugă social-democratul.

El continuă că, în felul acesta, prin aplicarea programelor respective, România va ajunge să se poată mândri cu cea mai mică rată de incidenţă a bolilor venerice în întreaga Uniune Europeană.

"Sigur, pentru aceasta ar fi nevoie de înfiinţarea fie a unui departament special în cadrul Ministerului Sănătăţii, fie chiar a unei agenţii independente (deconcentrată), cu filiale în toate judeţele, care să fie coordonată, dacă nu de Ministerul Lucrărilor Publice şi Turismului, măcar de cabinetul premierului, dat fiind impactul pozitiv asupra mândriei naţionale şi importanţa sa pentru buna imagine externă a ţării (ceea ce înseamnă că, în boardul director, vor trebui reprezentate şi ministerul de externe şi măcar un serviciu de informaţii). Iar, dacă tot «modernizăm» statul, umblând la Constituţie, poate includem şeful Agenţiei pe lista membrilor CSAT căci, nu-i aşa, bolile venerice sunt un pericol la adresa securităţii naţionale!", adaugă Paşcu.

Menţionând că are ceva experienţă administrativă, europarlamentarul PSD precizează că, "în spatele fiecărei instituţii, se ascunde o idee măreaţă".

"Ei bine, ca să fiu, cum promiteam, constructiv, fac publică prin prezenta tocmai o asemenea idee, cu credinţa că beculeţele din creierele domnului ministru şi ale prietenilor săi de la Finanţe au şi început să clipească! În încheiere, un sfat prietenilor de la UDMR: dacă până acum, prin numirile făcute la nivel administrativ de-a lungul timpului, aţi lăsat impresia că trataţi serios chestiunea, de data aceasta, cu domnul ministru al Sănătăţii, pe mine, cel puţin, aţi reuşit să mă convingeţi încă o dată că prostia este, totuşi, molipsitoare şi nici măcar dumneavoastră nu sunteţi imuni, şi că, dacă ar durea, s-ar auzi un strigăt nesfârşit exact din cabinetul domnului ministru", încheie Ioan Mircea Paşcu.

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, marţi, că intenţionează să introducă o nouă taxă, după cea de viciu, şi anume taxa pe fast food, pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate.

El a spus că a cerut Comisiei de sănătate a ministerului o poziţie faţă de această propunere pentru a stabili cum pot fi aplicate aceste taxe. De asemenea, ministrul a precizat că va discuta şi cu producării şi distribuitorii acestor produse în legătură cu modalitate aplicării acestei taxe.

Taxa pe fast food ar urma să fie percepută începând cu luna martie 2010 şi impusă companiilor care produc, importă sau prepară produse tip fast food, de patiserie-cofetărie, snacksuri, chipsuri, precum şi băuturi răcoritoare, cuantumul contribuţiei urmând să fie stabilit prin negocieri cu firmele respective.

Taxa va fi plătită de toate persoanele juridice care produc, importă sau prepară alimente nerecomandate cu conţinut crescut de sare, grăsimi, zahăr şi cu aditivi alimentari, iar în această categorie vor fi incluse produsele tip fast food, produse de patiserie-cofetărie, snacksuri şi chipsuri, precum şi băuturile răcoritoare, cu excepţia apei plate îmbuteliate sau apei minerale îmbuteliate şi a sucurilor naturale proaspete din fructe şi legume.

Lista completă a produselor alimentare considerate nerecomandate din cauza conţinutului crescut de sare, grăsimi, zahăr, precum şi cu aditivi alimentari va fi aprobată prin hotărâre de guvern, conform proiectului de lege care introduce taxa fast-food.

Cuantumul contribuţiei va fi stabilit prin negocieri între Ministerul Sănătăţii şi companii.

Sumele colectate din această sursă vor fi utilizate pentru finanţarea cheltuielilor de sănătate şi vor reprezenta venituri proprii ale ministerului de resort.

Proiectul de lege în acest sens a fost postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii în 5 ianuarie, fiind supus dezbaterii publice timp de 30 de zile. În termen de zece zile de la publicarea proiectului pe site pot fi trimise propuneri la acest document.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paşcu propune ministrului Sănătăţii şi "taxa pe fericire" pentru sex marital şi extramarital.
 Vizualizări articol: 385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paşcu propune ministrului Sănătăţii şi "taxa pe fericire" pentru sex marital şi extramarital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei