Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2009 - Anul XIV, nr. 294 (4280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Feroviarii cer retragerea programului de concedieri până la apariţia HG cu salarii compensatorii

Marţi, 15 Decembrie 2009 (15:59:41)

Sindicaliştii de la CFR cer ministrului interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, retragerea programului privind concedierile colective de la CFR Marfă, până la apariţia hotărârii de Guvern privind salariile compensatorii, în caz contrar ameninţând că vor contesta în justiţie acest program.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea de miercuri cu administraţia CFR Marfă va cere retragerea acestui program, acelaşi lucru urmând să îl solicite şi ministrului Radu Berceanu, până la apariţia actului guvernamental referitor la salariile compensatorii pe care cei 6.380 de persoane care urmează să rămână fără locuri de muncă trebuie să le primească.

"Dacă nu vor să retragă programul şi continuă să persiste în acest demers, adică să trimită peste 6.000 de oameni acasă fără niciun ban, noi vom contesta programul în justiţie", a precizat Măntescu.

Peste 6.000 de angajaţi de la CFR Marfă vor fi disponibilizaţi cel mai târziu de la 1 martie 2010, fără salarii compensatorii, potrivit programului de restructurare trimis de administraţie sindicatelor, reprezentanţii salariaţilor spunând că vor contesta acest program deoarece nu au fost consultaţi.

Iulian Măntescu declara, vineri, pentru MEDIAFAX, că sindicatele au fost notificate că vor fi disponibilizaţi 6.380 de salariaţi din cei 16.220 de la CFR Marfă, fără salarii compensatorii.

"De azi (n.r. vineri) se intră pe proceduri, după aproximativ 45 de zile se emit deciziile fiecărui salariat disponibilizat, apoi salariatul are dreptul la 15 zile de preaviz, astfel că, cel mai târziu la 1 martie, cei 6.380 de angajaţi ai CFR Marfă vor fi disponibilizaţi", explica Măntescu.

"Eu voi contesta acest program, din două motive. Administraţia nu a consultat sindicatele la elaborarea ascestui program şi nici nu sunt specificate criteriile pe baza cărora au fost selectaţi cei disponibilizaţi", spunea Măntescu.

Liderul sindical a precizat că de la CFR Călători nu s-a primit un astfel de program privind disponibilizări.

Pe de altă parte, "Cartel Alfa" a atras atenţia, într-o scrisoare deschisă adresată premierului şi ministrului Transporturilor, asupra situaţiei de la CFR Marfă unde de trei ani nu există bugete de venituri şi cheltuieli şi a avertizat că va reclama statul la OIM pentru îngrădirea dreptului la negociere colectivă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Feroviarii cer retragerea programului de concedieri până la apariţia HG cu salarii compensatorii.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Feroviarii cer retragerea programului de concedieri până la apariţia HG cu salarii compensatorii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei