Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2009 - Anul XIV, nr. 278 (4264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu îi scrie lui Boc să prelungească HG privind redevenţa la cabinetele medicilor de familie

Joi, 26 Noiembrie 2009 (16:00:46)

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu cere premierului interimar Emil Boc, într-o scrisoare, să prelungească valabilitatea HG care reglementează nivelul redevenţei pentru cabinetele medicale pentru încă doi ani, împiedicând astfel falimentarea cabinetelor medicilor de familie.

În scrisoarea deschisă remisă joi agenţiei MEDIAFAX, fostul ministru al Sănătăţii iî solicită lui Emil Boc să prelungească valabilitatea hotărârii de guvern care reglementează nivelul redevenţei pentru cabinetele medicale, motivând că aplicarea legii va însemna practic falimentarea imediată a majorităţii cabinetelor medicale.

"Ca urmare a consultării medicilor de familie din majoritatea judeţelor, am constatat că aceştia au o problemă deosebit de gravă în ceea ce priveşte continuitatea activităţii în cabinetele organizate potrivit legii. Având în vedere situaţia prezentată, se impune prelungirea, în regim de urgenţă, a valabilităţii HG nr. 884/2004 care reglementează nivelul redevenţei pentru cabinetele medicale pentru încă doi ani, perioadă care să asigure finalizarea procesului de vânzare a cabinetelor medicale sau a legiferării altor prevederi care să asigure continuarea activităţii în condiţii de normalitate", susţine Eugen Nicolăescu.

Deputatul PNL îl roagă pe premierul demis să dispună "măsuri imediate de adoptare a unei hotărâri de guvern care să permită continuarea activităţii în cabinetele medicilor de familie prin prelungirea valabilităţii HG care reglementează nivelul redevenţei pentru cabinetele medicale", cu speranţa că va înţelege "necesitatea reglementării acestei probleme în regim de maximă urgenţă".

Liberalul iî explică lui Emil Boc că, "în anul 2009, veniturile cabinetelor medicilor de familie au scăzut cu circa 30% - 40% comparativ cu anul 2008, fiind în situaţia de a înregistra restanţe la plata cheltuielilor curente, chiar a salariilor medicilor şi asistenţilor care deservesc populaţia înscrisă pe listele acestora".

El precizează că în acest context deosebit de grav pentru medicina de familie a apărut şi "problema funcţionării cabinetelor în spaţiile concesionate conform HG nr. 884 din 3 iunie 2004, prin care s-a stabilit că valoarea redevenţei aferentă concesiunii cabinetelor medicale este de 1 Euro/mp/an pentru o perioadă de 5 ani, această perioadă expirând în decembrie 2009".

Nicolăescu explică faptul că, după această perioadă, redevenţa se va calcula la preţul pieţei, ceea ce va însemna practic falimentarea imediată a majorităţii cabinetelor medicale, cu excepţia celor vândute şi aflate în proprietatea medicilor de familie.

"Menţionez că acest tip de concesiune se întemeiază pe prevederile Legii 219 din 1998 privind regimul concesiunilor, articolul 2, alin.2, punctul p).
În prezent, medicii de familie întâmpină dificultăţi în cumpărarea cabinetelor medicale deoarece mulţi primari refuză să aplice corect legea şi impun preţuri care depăşesc în mod nefiresc preţul aferent unui cabinet medical, cu valoare medico-socială, care nu sunt corelate cu această destinaţie unică, ci sunt preţuri aferente spaţiilor comerciale", mai scrie Nicolăescu în scrisoarea adresată lui Emil Boc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu îi scrie lui Boc să prelungească HG privind redevenţa la cabinetele medicilor de familie.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu îi scrie lui Boc să prelungească HG privind redevenţa la cabinetele medicilor de familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei