Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2009 - Anul XIV, nr. 278 (4264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alexandrescu Vaccinul pandemic asigură protecţie şi împotriva mutaţiilor virusului A/H1N1

Joi, 26 Noiembrie 2009 (15:59:51)

Vaccinul folosit împotriva gripei pandemice asigură protecţie şi în cazul mutaţiilor suferite de virusul A/H1N1, până acum şapte ţări semnalând prezenţa acestora, respectiv Norvegia, Brazilia, China, Statele Unite, Japonia, Mexic şi Ucraina, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Viorel Alexandrescu.

"Din fericire, vaccinul pandemic, lansat joi şi în România de către Institutul Cantacuzino, asigură protecţie şi împotriva mutaţiilor virusului A/H1N1, după cum a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Totodată, acest virus purtător al mutaţiei rămâne sensibil la medicamentele antivirale, oseltamivir şi zanamivir", a precizat directorul Centrului Naţional de Referinţă pentru Gripă, din Institutul Cantacuzino, doctorul Viorel Alexandrescu.

Potrivit OMS, mutaţiile survin sporadic şi spontan. Cercetătorii din reţeaua de laboratoare a OMS cercetează importanţa acestei mutaţii. Din cercetările de până în prezent, niciuna nu indică faptul că aceste mutaţii antrenează o creştere neaşteptată a numărului de cazuri de infecţie cu A/H1N1 sau creşterea numărului de decese, potrivit instituţiei de sănătate.

OMS estimează că aproximativ 80 de milioane de doze de vaccin pandemic au fost distribuite până în 20 noiembrie şi că aproximativ 65 de milioane de persoane au fost vaccinate. Campanii naţionale de imunizare au început în Australia şi Republica Populară Chineză, la sfârşitul lunii septembrie, potrivit OMS.

Medicul Alexandrescu a precizat că, în timp ce multe infecţii cu noul virus gripal A/H1N1 sunt relativ uşoare, unele persoane infectate cu acest virus au avut infecţii severe sau chiar fatele cu virusul.

"Nu există suficiente informaţii disponibile acum pentru a determina care grup de persoane prezintă riscul cel mai mare pentru complicatiile cu noul virus gripal A/H1N1. Dar peste jumatate din persoanele care au solicitat spitalizare din cauza infecţiilor cu noul virus gripal A/H1N1 au avut anumite boli cronice sau femeile erau însărcinate.Vaccinarea este singura măsură de protecţie reală atât împotriva gripei pandemice, cât şi a mutaţiilor acesteia", a conchis Alexandrescu.

Ministerul Sănătății a demarat, joi, campania de vaccinare împotriva virusului A/H1N1, primele 250.000 doze de vaccin pandemic de la Institutul Cantacuzino, producător al vaccinului, fiind livrate către direcțiile de Sănătate Publică din zonele cu focare (București și regiunea Moldova).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandrescu Vaccinul pandemic asigură protecţie şi împotriva mutaţiilor virusului A/H1N1.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alexandrescu Vaccinul pandemic asigură protecţie şi împotriva mutaţiilor virusului A/H1N15.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei