Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O misiune a FMI va reveni în România după ce va fi instalat noul guvern

Vineri, 6 Noiembrie 2009 (18:29:01)

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) va reveni în România după ce va fi instalat noul guvern, discuţiile fiind continuate însă în perioada următoare, până la momentul respectiv, se arată într-un comunicat al instituţiei.

"Discuţiile vor continua în perioada următoare, o misiune revenind la Bucureşti de îndată ce se va fi instalat noul guvern. Dat fiind progresul înregistrat până în prezent şi consensul larg în privinţa paşilor următori, misiunea estimează că este posibilă o finalizare imediată a evaluării", se spune în comunicat, transmis după încheirea misiunii comune de evaluare FMI-Banca Mondială-Comisia Europeană.

Şefului misiunii Fondului în România, Jeffrey Franks, apreciază, în comunicat, că performanţele înregistrate în cadrul programului până la sfârşitul lunii septembrie au fost bune, aproape toate ţintele, inclusiv cele privind deficitul fiscal şi rezervele internaţionale ale băncii centrale, fiind atinse.

"În linii generale, am convenit împreună cu BNR asupra obiectivelor pe 2010 privind politica monetară şi sectorul financiar. De asemenea, cu guvernul am făcut progrese îm privinţa îmbunătăţirii măsurilor de reforme structurale, inclusiv legea responsabilităţii fiscale şi reforma pensiilor, deşi mai sunt necesare eforturi suplimentare", a spus Franks, în

Totuşi, unele componente esenţiale ale pachetului de politici economice nu pot fi încă implementate, pe fondul situaţiei politice actuale, cel mai important aspect fiind faptul că guvernul interimar nu poate transmite Parlamentului bugetul pe anul 2010 şi nu poate adopta măsurile necesare pentru a reduce deficitul pentru anul viitor la 5,9% din PIB, conform ţintelor din program.

"Legea responsabilităţii fiscale şi reforma pensiilor nu pot fi deocamdată convenite şi aprobate de către parlament. Discuţiile purtate cu liderii principalelor partide politice sugerează că este un consens larg cu privire la ţinta fiscală pe 2010, deşi există puncte de vedere diferite privind modalitatea în care se poate realiza acest obiectiv", se mai spune în comunicat.

Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, vineri, că sunt foarte puţine şanse ca tranşa a treia a împrumutului, de 1,5 miliarde euro, să fie accesată în luna decembrie.

"Avem banii pentru următoarea tranşă, dar timpul se scurge repede pentru noi, astfel încât să o putem elibera până la finele lunii decembrie. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vom elibera tranşa în ianuarie. Pentru decembrie însă este timp, dar foarte puţin", a afirmat Franks.

La rândul său, echipa Băncii Mondiale menţionează, într-un comunicat, că unele măsuri de reformă susţinute prin programul de Împrumuturi pentru Politici de Dezvoltare, în valoare de un miliard de euro, au nevoie în prezent de "acţiune legislativă", pe care însă actuala situaţie politică nu o permite.

"Deoarece actuala situaţie politică nu permite ca aceste măsuri legislative să fie luate, echipa Băncii Mondiale se va întoarce la Bucureşti de îndată ce acest program va putea fi continuat", se precizează în comunicat.

Şefa misiunii DPL (programul de Împrumuturi pentru Politici de Dezvoltare ), Swati Ghosh, a declarat că implementarea reformelor în contextul politic actual este "o mare provocare", însă a subliniat "importanţa crucială" de a continua reformele structurale pentru consolidarea sustenabilităţii fiscale şi relansarea creşterii economice.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O misiune a FMI va reveni în România după ce va fi instalat noul guvern.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O misiune a FMI va reveni în România după ce va fi instalat noul guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar cainii dorm mai ieftin decat cu iHotele.ro trimis de
( 7 nov 2009, 21:27:45
Rezerva online hotel, hostel, vila, apartament, bed & breakfast in toata lumea. Oferte Last minute & Promotii saptamanale. www.iHotele.ro iti pune la dispozitie cele mai eficiente motoare de cautare pentru toate categoriile de cazari. Cauta, compara si rezerva acum fara comisioane suplimentare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei