Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: FMI a cerut aprobarea legii bugetului de stat până în prima decadă a lunii decembrie

Vineri, 6 Noiembrie 2009 (13:31:12)

Fondul Monetar Internaţional a cerut aprobarea legii bugetului de stat până în prima decadă a lunii decembrie, respectiv înaintea datei de 10 decembrie când are loc şedinţa board-ului Fondului, a declarat, vineri, preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea cu delegaţia FMI.

Şeful statului a mai precizat că o altă solicitare a FMI se referă la adoptarea legii responsabilităţii fiscale.

"FMI cere aprobarea bugetului de stat până în prima decadă a lunii decembrie, dar înainte de 10 decembrie, când are loc board-ul Fondului. O altă solicitare imperativă a FMI, a Uniunii Europene şi a Băncii Mondiale este ca Legea răspunderii fiscale să fie transmisă în Parlament şi adoptată înainte de sfârşitul anului. Celelalte elemente de condiţionalităţi sunt discutate şi pot fi gestionate", a afirmat Traian Băsescu.

El a mai spus că promulgarea legii salarizării unitare şi a legii cu privire la desfiinţarea unor agenţii guvernamentale fac parte din condiţiile rezolvate de România.

"Deci, sunt şi elemente pozitive, dar sunt două chei - Guvern legitim pentru a rezolva problemele legislative", a mai spus şeful statului.

Băsescu a adăugat că a recepţionat mesajul Parlamentului cu privire la hotărârea prin care se cerea Guvernului Boc să transmită bugetul de stat pe anul 2010.

"Hotărârea trimisă de Parlament nu poate fi opusă legii de organizare a Guvernului, care spune foarte clar că un guvern care a primit votul de neîncredere în Parlament nu mai poate transmite Parlamentului proiecte de lege", a mai spus preşedintele Băsescu..

Parlamentul a adoptat, miercuri, cu 259 voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi 120 de abţineri, o Hotărâre prin care solicită Guvernului să prezinte proiectul bugetului de stat şi proiectul bugetului asigurărilor sociale pe anul 2010.

Hotărârea precizează că Parlamentul solicită Guvernului României să trimită, în cel mai scurt timp, prin derogare de la articolul 26 al 3 din Legea 90/2001 de organizare şi funcţionare a Guvernului, proiectele de lege privind bugetul de stat şi al asigurărilor sociale de stat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că propunerea Parlamentului ca actualul guvern interimar să prezinte un buget pentru anul 2010 nu este o soluţie, "pentru că nu este legală".

"Soluţia adoptată de Parlament ca Guvernul interimar să prezinte bugetul nu mi se pare o soluţie, pentru că nu e legală. Trebuie modificată Legea răspunderii ministeriale, dar nu asta e singura problema pe care o avem. Avem Legea pensiilor, care e condiţie de Fond pentru tranşă şi avem Legea răspunderii fiscale. Nu ştiu ce derogare de la lege ar putea să dea Parlamentul", a spus Băsescu.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că se aşteaptă la o întârziere a celei de-a treia tranşe a împrumutului de la FMI, "lucrurile părând evidente în acest moment".

El a răspuns, astfel, unui întrebări a presei privind posibilitatea amânării tranşei.

FMI va amâna pentru ianuarie, aproape sigur, acordarea celei de-a treia tranşe, de circa 1,5 miliarde euro, din împrumutul pentru România, au declarat mai multe surse apropiate discuţiilor purtate între delegaţia Fondului şi oficialii români.

Guvernatorul a afirmat că majoritatea ţintelor fixate pentru luna septembrie au fost îndeplinite, dar a atras atenţia în privinţa obiectivelor din sfera legislativă, respectiv legile care trebuiau adoptate, inclusiv bugetul de stat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: FMI a cerut aprobarea legii bugetului de stat până în prima decadă a lunii decembrie.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: FMI a cerut aprobarea legii bugetului de stat până în prima decadă a lunii decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei