Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: România nu intră în colaps dacă FMI nu dă undă verde tranşei de împrumut din decembrie

Vineri, 6 Noiembrie 2009 (17:41:25)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Buzău, la o întâlnire cu oameni de afaceri, primari şi şefi de instituţii deconcentrate din judeţ, că România nu va intra în colaps în situaţia în care Fondul Monetar Internaţional nu va da undă verde tranşei de împrumut din decembrie.

"Mâine (n.r. - sâmbătă) pleacă delegaţia FMI fără a da undă verde tranşei de împrumut din decembrie, care jumătate era adresată bugetului de stat", a afirmat preşedintele Traian Băsescu la întâlnirea de la Prefectura Buzău cu oameni de afaceri şi primari din judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful statului a precizat că oficialii europeni au pus mai multe condiţii pentru acordarea următoarei tranşe de împrumut, respectiv un guvern în funcţie, trimiterea bugetului la Parlament pentru validare până în 4 decembrie şi adoptarea Legii răspunderii fiscale.

"Dacă nu, oricum România nu va intra în colaps. Se vor găsi formule pentru plata pensiilor şi salariilor", a spus Băsescu.

În acelaşi discurs rostit în faţa oamenilor de afaceri din Buzău, şeful statului a spus că România are "potenţial agricol enorm" şi că poate hrăni 80 de milioane de cetăţeni cu producţia agricolă autohtonă, deşi importă 70 la sută din hrana consumată.

"Toţi politicienii din '90 până în prezent, chiar şi eu, am înţeles greşit ce înseamnă agricultură. Vom face profit din agricultură dacă vom dezvolta industria alimentară. De fapt, asta este cheia să devenim din importatori neimportatori şi apoi exportatori, să se dezvolte industria alimentară. Să împingem către mediul rural linii de procesare a producţiei agricole. Asta o pot face oamenii de afaceri care trebuie să se îndrepte şi către mediul rural", a mai spus Băsescu.

Referindu-se la sistemul educaţional din România, şeful statului a spus că trebuie adoptată Legea educaţiei.

"Sistemul de educaţie este extrem de slab cotat, el nu răspunde nevoilor prezente şi viitoare ale ţării, nu generează firţă de muncă capabilă să intre după terminarea şcolii în câmpul muncii", a spus Băsescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, Traian Băsescu se afla la Sala Sporturilor din municipiul Buzău, unde are loc un miting electoral în cadrul căruia Băsescu se va întâlni cu simpatizanţii, organizatorii mizând pe prezenţa a 5.000 de persoane.

Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, vineri, că sunt foarte puţine şanse ca tranşa a treia a împrumutului să fie accesată în luna decembrie.

"Avem banii pentru următoarea tranşă, dar timpul se scurge repede pentru noi, astfel încât să o putem elibera până la finele lunii decembrie. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vom elibera tranşa în ianuarie. Pentru decembrie însă este timp, dar foarte puţin", a afirmat Franks.

El a mai spus că FMI este pregătit să acorde tranşa a treia a împrumutului imediat ce situaţia politică se va rezolva.

FMI va amâna pentru ianuarie, aproape sigur, acordarea celei de-a treia tranşe, de circa 1,5 miliarde euro, din împrumutul pentru România, au declarat, vineri, mai multe surse apropiate discuţiilor purtate între delegaţia Fondului şi oficialii români.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: România nu intră în colaps dacă FMI nu dă undă verde tranşei de împrumut din decembrie.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: România nu intră în colaps dacă FMI nu dă undă verde tranşei de împrumut din decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei