Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu:Era de aşteptat ca FMI să condiţioneze tranşa III, românii vor da 200 mil euro în plus dobândă

Vineri, 6 Noiembrie 2009 (13:34:42)

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, vineri, că se aştepta la întârzierea şi condiţionarea celei de-a treia tranşe a împrumutului de la FMI, vinovată de această situaţie fiind întreaga clasă politică, însă românii vor resimţi efectele plătind o dobândă cu 200 de milioane de euro mai mare.

Hossu a spus, pentru MEDIAFAX, că cetăţenii români vor plăti o dobândă cu cel puţin 200 de milioane de euro mai mare, deoarece Guvernul se va împrumuta la bănci, iar acestea vor creşte pretenţiile, fiind posibil ca salariile bugetarilor să fie îngheţate şi în 2011 şi 2012, nu numai în 2010.

"Clasa politică în ansamblu este vinovată de această situaţie, criza politică este susţinută de toţi, niciunul nu vrea să renunţe. Eventualele proteste ar putea duce la creşterea instabilităţii sociale", a spus Hossu.

Liderul "Cartel Alfa" a subliniat că pensiile şi salariile nu sunt în pericol în următoarele luni, acestea vor fi plătite, Guvernul trebuind să se împrumute la bănci, cu o dobândă mai mare.

"Resursele pentru investiţii şi pentru plata asistenţei sociale vor scădea anul viitor, dar pensiile şi salariile nu sunt în pericol deocamdată", a spus Hossu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că delegaţia FMI, BM şi CE va pleca sâmbătă din România şi condiţionează revenirea pentru continuarea discuţiilor cu partea română după ce va exista la Bucureşti un Guvern legitim, învestit şi instalat.

Băsescu a spus că delegaţia FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene l-a informat că va reveni imediat când va exista un Guvern învestit la Bucureşti.

Preşedintele a menţionat că în lipsa unui guvern legitim nu se pot continua de către aceste instituţii discuţiile cu partea română.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că se aşteaptă la o întârziere a celei de-a treia tranşe a împrumutului de la FMI, "lucrurile părând evidente în acest moment".

Şeful misiunii de evaluare a FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, că România a îndeplinit aproape toate condiţiile tehnice stabilite în acordul stand-by pentru luna septembrie, poate cu excepţia unei singure ţinte. Conform surselor, Franks s-a referit la problema arieratelor.

Unele confederaţii sindicale au cerut, marţi, Fondului Monetar Internaţional deblocarea tranşei de împrumut pentru luna decembrie, spunând că prin implementarea legii unice de salarizare, aşa cum a fost negociată cu partenerii sociali, se vor face reducerile de cheltuieli cerute de FMI, fără a fi nevoie de disponibilizări.

Sindicatele i-au informat pe reprezentanţii FMI în legătură cu solicitările lor privind eventuale modificări la legea pensiilor şi la cea a salarizării unice, FMI arătându-se deschis la negocieri în cadrul sistemului privind aceste schimbări.

Sindicatele şi delegaţia FMI au discutat, marţi, despre pachetul de legi privind pensiile, salariile şi responsabilităţile fiscale.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, a declarat că FMI s-a arătat nemulţumit că cele trei legi nu au fost adoptate şi că încearcă să găsească să găsescă o soluţie în această perioadă, dar că înainte de 6 decembrie, în condiţiile în care România nu are Guvern, "nu are cu cine să discute".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu:Era de aşteptat ca FMI să condiţioneze tranşa III, românii vor da 200 mil euro în plus dobândă.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu:Era de aşteptat ca FMI să condiţioneze tranşa III, românii vor da 200 mil euro în plus dobândă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei