Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2009 - Anul XIV, nr. 239 (4225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Martor în dosarul permiselor eliberate fraudulos în Argeş: Am luat proba de traseu fără să o susţin

Luni, 12 Octombrie 2009 (14:02:24)

Un martor în dosarul permiselor eliberate fraudulos în Argeş, Acer Mihai Gabriel, a declarat, la înfăţişarea de luni de la Curtea de Apel Târgu Mureş, că a luat proba de traseu fără să o dea, deşi s-a prezentat pentru a o susţine, transmite corespondentul MEDIAFAX

Martorul, în vârstă de 22 de ani, a povestit că a făcut şcoala de şoferi în 2008, dar că a picat examenul de patru-cinci ori. Ultima dată, a primit la proba de sală un punctaj mare, dar, fiind obosit, şi-a reprogramat proba de traseu peste două săptămâni.

În acest timp, a vorbit cu tatăl său, iar acesta a apelat la un instructor auto, Constantin Marcu, pentru a-l ajuta.

Potrivit depoziţiei lui Acer Mihai Gabriel, dar şi a tatălui acestuia, Acer Florea, instructorul auto ar fi pretins pentru promovarea probei de traseu 200 de euro, din care cei doi au plătit aproape 700 de lei.

Martorul a relatat că s-a prezentat în ziua fixată pentru susţinerea probei de traseu, dar a stat de la ora 9.30 până la 15.00 fără să fie invitat să o susţină, motiv pentru care s-a impacientat şi l-a sunat pe instructorul auto.

Acesta i-a spus să stea liniştit, în timp ce examinatorul (care nu a fost nominalizat de martor - n.r.), pe care l-a întrebat de asemenea care este situaţia, l-a trimis acasă, spunându-i că a promovat.

După două-trei zile, Acer Mihai Gabriel şi-a ridicat permisul de conducere.

La termenul de luni, a mai fost audiat, alături de cei doi membri ai familiei Acer, martorul Grancea Vasile, care a recunoscut că a apelat la un instructor auto pentru a-l ajuta să promoveze proba teoretică (la care eşuase în patru rânduri, în 2007 şi 2008, cu 19 şi 20 de puncte), iar acesta i-a promis telefonic că o să-l ajute să rezolve. Martorul a susţinut că în iunie 2008 a dat din nou examen şi a "luat" examenul la sală cu 23 de puncte, fără a fi în vreun fel ajutat.

De asemenea, judecătorul Mihaela Creţu a anunţat, în timpul procesului, că a primit de la Interpol informaţia că martorul Florian Dragoş Galiceanu (pe numele căruia Judecătoria Craiova a emis mandate de arestare în altă cauză, acesta fiind dat în urmărire internaţională în 3 august) a fost localizat pe teritoriul statului german.

Magistratul a consultat avocaţii cu privire la amânarea audierii acestui martor după toţi ceilalţi martori, unii dintre apărători însuşindu-şi acest punct de vedere, alţii cerând comisie rogatorie, iar alţii exprimându-şi dorinţa de a se cere relaţii suplimentare de la autorităţile germane.

Magistratul a decis ca periodic, adică din patru în patru săptămâni, să se facă adrese către Interpol în care să se ceară relaţii referitoare la stadiul executării mandatului lui Galiceanu.

Totodată, judecătorul Mihaela Creţu le-a propus avocaţilor să renunţe la martorul Irina Trifan, însărcinată, pe motiv că aceasta oricum aflase informaţii legate de dosarul permiselor în mod indirect, de la un alt martor. Părerile au fost în acest caz împărţite, unii dintre avocaţi susţinând că astfel s-ar crea un precedent. Ca urmare, judecătorul a amânat pronunţarea unei decizii legate de acest subiect.

Instanţa a fixat un nou termen al procesului pentru marţi, de la ora 9.00, când au fost programaţi să dea depoziţii martorii Ionuţ Martinescu şi Ileana Ana Soare.

Judecarea dosarului permiselor din Argeş a început la Curtea de Apel Târgu Mureş în 15 ianuarie 2009, în cursul lunii mai reuşindu-se finalizarea audierii tuturor celor 28 de inculpaţi. Ulterior, Curtea de Apel Târgu Mureş a procedat la iniţierea confruntărilor.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2006 - iunie 2008, în judeţul Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Membrii acestui grup şi-au asumat mai multe "îndatoriri", respectiv racolarea persoanelor din mai multe judeţe interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare schimbării domiciliului, facilitarea promovării, în mod ilegal, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Paisprezece persoane arestate în dosarul permiselor din Argeş, între care foştii şefi ai Serviciului Permise Gheorghe Codruţ Vlăsceanu şi Vasile Voinea, au fost eliberate, în 7 august, din Penitenciarul Târgu Mureş, după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie le-au admis recursurile declarate împotriva unei încheieri a Curţii de Apel Târgu Mureş.

Astfel, au fost eliberaţi Gheorghe Vlăsceanu, Vasile Voinea, Ion Ionaşcu, Neagoe Laurenţiu, Tincă Constantin, Laurenţiu Floroiu, Constantin Marcu, Anghel Nicolae, Daniel Zidaru, Ion Laurenţiu Bălan, Traian Proca, Ioan Ciripan, Constantin Izabel Tudoroiu şi Boroiu Florin.

Celelalte opt persoane care au rămas închise - Ioniţă Virgil, Rădoi Aurelian, Mandu Daniel Paul, Dumitrescu Eduard Constantin, Silveanu Florian Mircea, Ene Florin Aurelian, Epure Marius, Dinculescu Marin - au fost eliberate în la sfârşitul lunii august, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia de eliberare dată de Curtea de Apel Târgu Mureş.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Martor în dosarul permiselor eliberate fraudulos în Argeş: Am luat proba de traseu fără să o susţin.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Martor în dosarul permiselor eliberate fraudulos în Argeş: Am luat proba de traseu fără să o susţin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei