Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2009 - Anul XIV, nr. 239 (4225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FEN cere premierului "un răspuns prompt" la problemele din Educaţie şi ameninţă cu grevă

Luni, 12 Octombrie 2009 (13:58:36)

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) îi cere premierului Emil Boc, ministru interimar al Educaţiei, printr-o scrisoare deschisă, rezolvarea mai multor probleme din Învăţământ, arătând că de modul de soluţionare a acestora depinde declanşarea sau nu a grevei generale.

FEN cere rezolvarea problemelor legate de asigurarea plăţii salariilor, a sporurilor şi premiilor, acordarea a 100 de euro pentru cărţi, eliminarea concediului de zece zile fără plată.

Având în vedere starea tensionată în rândul angajaţilor din învăţământ, FEN îi mai solicită lui Emil Boc un răspuns "prompt şi urgent" la mai multe probleme, cum ar fi acordarea sumelor aferente distincţiilor Gheorghe Lazăr, includerea în bugetul anului 2010 a sumelor obţinute prin sentinţe judecătoreşti definitive şi obligatorii pe baza unei situaţii centralizatoare realizate la nivelul judeţelor şi vizate de reprezentanţii judeţeni ai FEN.

În scrisoarea deschisă, sinidcaliştii mai cer soluţionarea imediată a plângerilor înaintate de FEN cu privire la gravele ilegalităţi şi abuzuri din mediul universitar şi din unele inspectorate şi Case ale Corpului Didactic, sesizate în repetate rânduri fostei conduceri a MECI şi "acoperite până acum prin tăcere".

FEN solicită, de asemenea, înfiinţarea unei comisii mixte MECI - FEN, atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean, de monitorizare a modului de efectuare a plăţilor salariale, în scopul intervenţiei rapide pentru rezolvarea eventualelor blocaje.

"Federaţia Educaţiei Naţionale vă pretinde să opriţi prompt intervenţiile abuzive, ilegale şi inexplicabile făcute de reprezentanţii politici nou numiţi în conducerea inspectoratelor şcolare, cu scopul de a reorienta spre alte federaţii membrii noştri de sindicat. Federaţia Educaţiei Naţionale vă avertizează că prin încălcarea Acordului semnat în 6 mai şi asumat de Guvernul României ne obligaţi, prin redeschiderea conflictului de muncă, să reconsiderăm oportunitatea reluării grevei generale pe termen nelimitat pentru care membrii noştri de sindicat şi-au dat acordul. De atitudinea dumneavoastră va depinde momentul declanşării ei sau stingerea conflictului", se arată în acelaşi document.

Sindicalişti din toate domeniile bugetare au organizat, pe 5 octombrie, o grevă generală, acţiune la care membrii FEN nu au participat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FEN cere premierului "un răspuns prompt" la problemele din Educaţie şi ameninţă cu grevă .
 Vizualizări articol: 372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FEN cere premierului "un răspuns prompt" la problemele din Educaţie şi ameninţă cu grevă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei