Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2009 - Anul XIV, nr. 215 (4201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicalişti ai Cartel Alfa vor picheta sediul Parlamentului alături de cei din Alianţa Bugetarilor

Luni, 14 Septembrie 2009 (13:59:23)

Aproximativ 500 de sindicalişti ai CNS "Cartel Alfa" vor picheta, marţi, sediul Parlamentului şi vor cere renegocierea legii salarizării unice pe care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea, alăturându-se acţiunii similare anunţate de Alianţa Bugetarilor.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, luni, că în urma şedinţei Comitetului Executiv al confederaţiei, sindicaliştii au decis să picheteze sediul Parlamentului, marţi, între orele 14.30 - 17.30, nemulţumiţi de forma actuală a celor trei legi.

Federaţiile sindicale membre ale Alianţei Bugetarilor pentru renegocierea legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice vor picheta, marţi, de la ora 15.00, sediul Parlamentului, aceasta fiind prima din şirul acţiunilor de protest hotărâte de federaţii în şedinţa de joi.

Sindicaliştii cer renunţarea de către Guvern la angajarea răspunderii în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului asupra proiectului legii cadru privind salarizarea unică, renegocierea acestui proiect şi supunerea sa spre dezbatere Parlamentului, stoparea disponibilizărilor în sectorul bugetar şi renunţarea la concediul fără plată forţat.

Mai multe federaţii sindicale s-au constituit, joi, într-o alianţă a bugetarilor şi au anunţat că vor picheta sediului Parlamentului în 15 septembrie şi vor face o grevă generală de o zi, în 5 octombrie, refuzând apoi să se implice în organizarea alegerilor prezidenţiale. Reprezentanţii bugetarilor din învăţământ, sănătate, administraţie publică, poliţie au spus că proiectul legii unice de salarizare a fost negociat iniţial cu sindicatele într-o formă, iar în final a apărut o altă formă.

Alianţa bugetarilor a cerut Guvernului să nu îşi asume, în 15 septembrie, răspunderea în faţa Parlamentului pe actualul proiect al legii unice de salarizare şi să renegocieze actul normativ astfel încât toţi bugetarii să aibă salarii decente şi să se ţină cont de principiile asumate în urmă cu trei luni, când a început negocierea pe această lege.

De asemenea, membrii Alianţei bugetarilor au cerut stoparea disponibilizărilor în sistemul bugetar şi au spus că nu acceptă concediul fără plată propus de Guvern.

Premierul Emil Boc declara, vineri, că Guvernul va continua discuţiile cu partenerii sociali privind legea de salarizare unitară, dar nu va renunţa la decizia de asumare a răspunderii pentru acest act normativ şi nici nu va amâna data stabilită pentru angajarea răspunderii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicalişti ai Cartel Alfa vor picheta sediul Parlamentului alături de cei din Alianţa Bugetarilor.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicalişti ai Cartel Alfa vor picheta sediul Parlamentului alături de cei din Alianţa Bugetarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei