Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2009 - Anul XIV, nr. 215 (4201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a decis să preia la buget veniturile a peste 20 agenţii, precum AVAS, ARIS, OPSPI şi ANRE

Luni, 14 Septembrie 2009 (16:09:13)

Guvernul a schimbat regimul de finanţare al mai multor structuri, precum Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Inspectoratul de Construcţii, Agenţia de Investiţii, Registrul Comerţului, obligându-le să cedeze bugetului de stat banii din taxe, păstraţi în prezent de aceste instituţii.

Modificarea regimului de finanţare a fost decisă în şedinţa de duminică a Guvernului, la dezbaterea proiectului de lege privind reorganizarea agenţiilor guvernamentale, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"A fost schimbat regimul de finanţare pentru mai multe agenţii care erau finanţate integral sau parţial din venituri proprii. Acum îşi modifică regimul de finanţare, în sensul că, deşi colectează taxe şi venituri pentru diferite activităţi şi servicii, banii vor fi vărsaţi la bugetul statului, urmând să fie efectuate cheltuieli din buget numai după aprobarea ordonatorilor de credite", au arătat sursele citate.

Pe lista agenţiilor pentru care Guvernul a schimbat regimul de finanţare au fost incluse, printre altele, Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Inspectoratul de Stat în Construcţii, Agenţia Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Comisia Naţională de Prognoză (CNP), Centrul Naţional de Calificare si Instruire Feroviară CENAFER, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Centrul Naţional de Management Programe, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Agenţia Română de Investiţii Străine (ARIS), Agenţia Nucleară, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Autoritatea Naţionala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Institutul Naţional de Administraţie (INA), Inspecţia Muncii, Agenţia Naţionala a Medicamentului, Agenţia Domeniilor Statului.

"AVAS va avea, astfel, ca mod de finanţare numai bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, iar eventualele venituri ale autorităţii vor fi virate la bugetul statului", au arătat sursele.

Premierul Emil Boc a afirmat, luni, că agenţiile "stau călare" pe aproximativ un miliard de euro, bugete gestionate după dorinţă, şi că prin legea pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea, veniturile obţinute de autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii, reorganizate ca instituţii publice finanţate integral de la bugetul de stat, vor fi vărsate la bugetul de stat.

Conform unui document guvernamental obţinut de MEDIAFAX, totalul disponibilităţilor instituţiilor publice subordonate central, finanţate din venituri proprii, aflate în conturi deschise la trezoreria statului la 31 iulie 2009, se ridică la 3,2 miliarde lei (circa 780 milioane euro).

Totalul disponibil este de 2,1 miliarde lei, din care 1,5 miliarde lei reprezintă disponibil al instituţiilor publice ale administraţiei publice centrale finanţate integral din venituri proprii, 431,3 milioane lei disponibil din activitatea sanitară (având ca titulari de cont spitale şi centre medicale judeţene şi ale municipiului Bucureşti) şi 163,4 milioane lei venituri proprii ale instituţiilor de învăţământ superior la trezoreria statului.

Depozitele constituite la trezoreria statului de aceste instituţii publice însumează 1,1 miliarde lei, din care aproximativ un miliard de lei rezultate din disponibilităţile instituţiilor publice ale administraţiei publice centrale finanţate integral din venituri proprii şi 153,7 milioane lei din disponibilităţile instituţiilor de învăţământ superior.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a decis să preia la buget veniturile a peste 20 agenţii, precum AVAS, ARIS, OPSPI şi ANRE.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a decis să preia la buget veniturile a peste 20 agenţii, precum AVAS, ARIS, OPSPI şi ANRE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei