Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2009 - Anul XIV, nr. 215 (4201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu a venit la Guvern pentru a discuta cu Boc despre amendamentele la legea educaţiei

Luni, 14 Septembrie 2009 (17:24:53)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a sosit la Guvern, pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre amendamentele depuse la proiectul legii educaţiei, înainte ca Executivul să decidă care dintre acestea pot fi incluse în forma finală a legii, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Guvernul a decis ca amendamentele depuse pentru proiectul de lege privind educaţia naţională să fie analizate într-o şedinţă specială, programată pentru luni seara, la ora 18.00.

Surse guvernamentale au declarat însă, agenţiei MEDIAFAX, că la Guvern s-a lucrat pe amendamente pe parcursul întregii nopţi de duminică spre luni, până la 5 dimineaţa, pe grupuri de lucru.

"De la prima oră a dimineţii, colectivul tehnic de specialişti şi-a reluat activitatea pe amendamentele trimise de la Parlament", au adăugat sursele citate.

Guvernul îşi va asuma, marţi, răspunderea asupra unui pachet de acte normative care include şi legea educaţiei naţionale.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că majoritatea amendamentelor discutate la şedinţa de sâmbătă seară a coaliţiei au vizat legea educaţiei şi că s-a decis ca şcolile să fie conduse de un Consiliu de Administraţie format, în proporţii egale, din părinţi, profesori şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

În plus, consursul pentru funcţia de director la fi organizat tot de acest consiliu de administraţie, directorul urmând a avea un contract cu conducerea şcolii şi cu inspectoratul şcolar.

În propunerea din Codul educaţiei, Consiliul de Administraţie al şcolii este format 50% din cadre didactice şi 50% părinţi şi autorităţi locale, fără a se preciza exact procentul pentru fiecare dintre ultimele două părţi.

Preşedintelui Comisiei pentru administraţie publică, deputatul Sulfina Barbu, declara, miercuri, după şedinţa Comisiilor reunite, că unul dintre amendamentele PDL la legea educaţiei prevede ca autorităţile locale să reprezinte o treime din componenţa Consiliului de Administraţie al şcolii, iar celelalte două treimi să fie fiecare reprezentate de cadre didactice şi de părinţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu a venit la Guvern pentru a discuta cu Boc despre amendamentele la legea educaţiei.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Andronescu a venit la Guvern pentru a discuta cu Boc despre amendamentele la legea educaţiei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei