Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2009 - Anul XIV, nr. 215 (4201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zeci de vânători străini, atraşi de vânatul din pădurile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mugetul prelung al cerbilor, aflaţi în perioada de împerechere, codrii adânci, puţin umblaţi de picior de om şi fiorul ancestral al vânătorului pornit pe urmele prăzii sunt doar câteva dintre motivele pentru care zeci de vânători străini vin an de an la Suceava, în această perioadă a anului.
Începând de săptămâna aceasta, grupuri de vânători germani, cehi şi austrieci vor sosi la Suceava, în căutarea cerbilor cu coarne falnice, cu care să îşi întregească colecţia de vânătoare, dar şi a adrenalinei care însoţeşte inevitabil orice urmărire a prăzii.
Criza economică nu pare să fi afectat gustul străinilor pentru astfel de aventuri vânătoreşti, aceştia fiind chiar mai mulţi decât în alţi ani. În schimb, a scăzut foarte mult numărul românilor care îşi permit să dea banii pentru a trăi o experienţă vânătorească, doar trei persoane anunţându-şi prezenţa în acest an, după cum a precizat şeful compartimentului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cristi Tomniuc.
Judeţul Suceava este una dintre cele mai bine situate judeţe din ţară la numărul de cerbi, populaţia de cervide, considerată a fi la nivel optim aici la 2.070 de exemplare, depăşind 2200 de exemplare după estimările din teren.
În acest condiţii, cota de vânătoare din acest an este de 91 de exemplare.
Tarifele de vânătoare pentru cerb pornesc de la 550 de euro şi ajung până la 8.800 de euro, în funcţie de dimensiunea trofeului. Suplimentar, vânătorii au de achitat şi o taxă de organizare a vânătorii, în care este inclusă atât asistenţa de specialitate a personalului silvic, cât şi transportul în perimetrul teritoriului de vânătoare. Vânătoarea atrage fonduri şi din cazarea oferită în cabanele Direcţiei Silvice, tarifele pornind de la 60 de euro şi ajungând până la 80 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de vânători străini, atraşi de vânatul din pădurile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Zeci de vânători străini, atraşi de vânatul din pădurile Sucevei3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei