Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2009 - Anul XIV, nr. 215 (4201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Renunţaţi la îndulcitori dacă vreţi să slăbiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă v-aţi propus să scăpaţi de kilogramele în plus, atunci ar fi bine să renunţaţi la îndulcitorii artificiali, pentru că aceştia vă pot zădărnici eforturile.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, îndulcitorii artificiali nu contribuie cu nimic la procesul de slăbire, dimpotrivă, ar putea favoriza îngrăşarea. Cercetătorii spun că organismul uman nu poate face diferenţa dintre zahărul natural şi îndulcitorii fără calorii, atât de des folosiţi în industria alimentară.
Îndulcitorii artificiali au acelaşi „comportament” ca şi zahărul şi activează senzorii ce joacă un rol important în absorbţia glucozei. Prin urmare, organismul procesează mai multe glucide decât este nevoie, iar caloriile se adună, ceea ce pentru o persoană aflată la dietă înseamnă foarte puţine kilograme date jos, dacă nu chiar zero rezultate în acest sens. Mai mult decât atât, acest proces poate favoriza acumularea kilogramelor în plus.
Nutriţioniştii le recomandă persoanelor care vor să slăbească să nu apeleze la îndulcitorii artificiali, ci mai degrabă să consume alimente naturale în cantităţi mai mici.
O echipă de cercetători de la Universitatea Liverpool a studiat procesele prin care zahărul şi glucoza acumulate din alimente ajung în sânge. Oamenii de ştiinţă au identificat o categorie specială de celule, care „detectează” zahărul, eliberând hormoni ce sunt esenţiali pentru trecerea acestuia din intestin în fluxul sanguin, unde fie este topit, fie este transformat în grăsime. Descoperirea surprinzătoare a fost că acest proces are loc şi în cazul în care celulele respective au de-a face cu îndulcitori artificiali, deşi, teoretic, aceştia ar trebui să păcălească respectivele celule.
„Concluzia noastră este că îndulcitorii pot activa senzorul de glucoză şi sporesc capacitatea intestinului de a absorbi zahărul. Deşi, de exemplu, puneţi îndulcitori în cafea ca să vă menţineţi silueta, rezultatul este exact invers, pentru că îndulcitorii nu doar activează senzorii, ci şi accelerează procesul de acumulare a glucozei”, au explicat cercetătorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Renunţaţi la îndulcitori dacă vreţi să slăbiţi.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Renunţaţi la îndulcitori dacă vreţi să slăbiţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei