Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu, despre "Prima Casă":Până în prezent au fost acordate 131 de credite, programul este un eşec

Duminică, 16 August 2009 (16:41:47)

Deputatul PNL Bogdan Olteanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că programul "Prima Casă" a fost conceput greşit şi va fi un eşec, menţionând că după două luni de la lansarea acestuia nu au fost acordate decât 131 de credite.

"S-au anunţat 16.000 de credite garantate ce vor fi puse la dispoziţia românilor în acest an. După două luni din şapte ale acestui program, s-au acordat 131 de credite. 131 de credite înseamnă mai puţin de 1% din ceea ce ar urma teoretic să se acorde în următoarele cinci luni. Este evident, în aceste condiţii, că mai puţin de 10% din programul «Prima Casă» va fi pus în aplicare şi că programul va fi un eşec, aşa cum am anunţat. Programul a fost conceput greşit", a spus vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu.

El a reafirmat că PNL a pus la dispoziţia Guvernului date din care rezultă că 1,7% din persoanele până în 35 de ani şi 1% dintre cele între 35 şi 40 de ani sunt eligibile, conform condiţiilor stabilite de Guvern şi că, în aceste condiţii, evident, nu vor putea să vină să ceară credite.

"În mod superficial, fără studii de impact şi o analiză serioasă, Guvernul a trecut la punerea în aplicare a programului «Prima Casă», a blocat un miliard de euro din buget, pe care îl va găsi neatins în buget, pentru că acest program nu va reuşi să fie pus în aplicare", a conchis deputatul PNL.

Persoanele care vor să ia credite prin programul "Prima Casă" vor plăti un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii va fi EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu, despre \"Prima Casă\":Până în prezent au fost acordate 131 de credite, programul este un eşec.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu, despre \"Prima Casă\":Până în prezent au fost acordate 131 de credite, programul este un eşec0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei