Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Trasee montane închise din cauza doborâturilor neexploatate

Turiştii care vor aborda la acest sfârşit de săptămână zona montană din judeţul Suceava trebuie să ţină cont de unele restricţii impuse pentru siguranţa lor.
Salvamontiştii suceveni ne-au precizat că accesul auto pentru vârful Rarău este posibil pe traseul Pojorâta-Rarău şi prin Chiril-Rarău, în timp ce drumul prin Izvorul Alb este închis de la zona Sihăstrie, până la reamenajare, întrucât este rupt de ape. Pentru Giumalău, accesul auto este posibil pe primii şase km pe ruta Rusca-Giumalău, dar este necesară prudenţă din cauza buştenilor exploataţi în zonă. Accesul auto în Călimani este posibil pe ruta Gura Haitei – Exploatare.
Potrivit precizărilor şefului Serviciului Public Salvamont Suceava, Voicu Raia, există câteva trasee închise inclusiv pentru acces pietonal, iar marcajele respective nu trebuie urmate. Traseul marcat cu triunghi albastru, Valea Seacă – Rarău, este declarat închis şi nici nu va fi redeschis în viitorul apropiat, pentru că devine impracticabil la după orice ploaie. În masivul Giumalău sunt declarate închise, din cauza doborâturilor neexploatate, traseul marcat cu bandă galbenă Piciorul Rusca-Cabană Giumalău – Valea Putnei şi cel marcat cu bandă albastră, Vatra Dornei- Chilia- Giumalău.
Totodată, salvamontiştii suceveni au comunicat că în masivul Rarău sunt deschise toate cele o sută de trasee de escaladă, însă accesul este permis numai celor care folosesc echipament specializat.
„Mai atenţionăm turiştii asupra posibilelor pericole în zona stânelor, pentru că uneori câinii de pază îi pot ataca dacă se apropie prea mult şi nu ştiu cum să reacţioneze în astfel de situaţii. Orice informaţii pe această temă sau despre starea traseelor şi condiţiile meteo le oferim inclusiv telefonic, în mod gratuit. Cei interesaţi trebuie doar să formeze 0salvamont pe mobil, pentru acces la dispeceratul naţional, sau să ne apeleze la numerele 0745313052 pentru zona Câmpulung-Rarău şi 0754028324 pentru zona Dorna-Giumalău”, a adăugat Raia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trasee montane închise din cauza doborâturilor neexploatate.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trasee montane închise din cauza doborâturilor neexploatate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei