Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ultimul drum

Preotul Constantin Mihoc, înmormântat astăzi la Capela Buna Vestire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul Constantin Mihoc va fi înmormântat astăzi, în ziua Praznicului Adormirea Maicii Domnului, la Capela Buna Vestire, cu două zile înainte de data la care urma să-şi serbeze, în familie, nunta de argint, 25 de ani de căsătorie.
Astăzi, o mamă de aproape 90 de ani îşi îngroapă fiul, trei copii îşi îngroapă tatăl, soţia îşi îngroapă soţul, familia îşi îngroapă pe unul dintre cei mai dragi membri ai săi, pe preotul lector dr. Constantin Mihoc, iar suferinţa lor este prea mare.

 

Ultima ceremonie

La funeraliile părintelui Constantin Mihoc sunt aşteptaţi peste o mie de credincioşi din toată ţara, dar şi din străinătate.
Un sobor de preoţi va oficia mai întâi Sfânta Liturghie, după care se vor citi rugăciuni specifice înmormântării unui preot.
Între orele 12:00-16:00, se vor prezenta condoleanţele către familie şi cei prezenţi (preoţi, profesori, membri ai familiei) vor rosti cuvinte de omagiere a părintelui Constantin Mihoc.
Slujba propriu-zisă de înmormântare pentru preoţi, la care sunt aşteptaţi ÎPS Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, preoţi, profesori, colegi, prieteni, va începe la ora 16:00
Ieri şi-a luat rămas-bun de la preotul Constantin Mihoc Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care, din păcate, nu va putea fi prezent astăzi la slujba de înmormântare.

 

Lacrimi şi flori

Peste două zile, preotul Constantin Mihoc ar fi trebuit să-şi sărbătorească, la Suceava, în mijlocul familiei, nunta de argint. Nu ştim cum i-ar fi plăcut părintelui să i se pregătească această sărbătoare, dar ştim că multe lacrimi şi multe flori îi vor fi aduse astăzi, pe ultimul drum.
După ce joi dimineaţă a revenit pe pământul natal, adus într-un scriu din Germania, unde a slujit comunitatea de români din Berlin aproape zece ani, şi a fost depus în Capela Buna Vestire, situată la intrarea în Suceava dinspre Şcheia, unde este şi ctitor, s-au făcut în permanenţă slujbe de pomenire. S-au citit rugăciuni, oamenii au adus coroane cu flori, au aprins lumânări şi şi-au amintit de faptele şi de bunătatea celui care a fost părintele Constantin Mihoc.

 

În trecere prin viaţă

La Capela Buna Vestire, aseară, un sobor de preoţi format din fraţi de-ai părintelui Constantin Mihoc, nepoţi, prieteni, colegi, a citit acatistul Maicii Domnului şi s-a făcut Prohodul Maicii Domnului, fiind seara ce precede marele praznic al Fecioarei Maria. În loc de înconjurarea bisericii, aşa cum se face la această slujbă, soborul de preoţi, cu lumânări aprinse în mâini, a înconjurat sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului Constantin.
Trupul părintelui Constantin va fi îngropat în curtea Capelei Buna Vestire, într-un mormânt săpat de către nepoţii şi fraţii răposatului. El îşi va dormi somnul de veci alături de tatăl său, Nicolae Mihoc, care
a trecut la cele veşnice acum 13 ani.



Sfârşit tragic

Părintele Constantin Mihoc, în vârstă de 49 de ani, a murit în seara de 4 august, în jurul orei 19:00, la Berlin, în timpul unor lucrări de demolare a unei clădiri, parţial transformată în capelă, pe locul căreia urma să ridice o biserică nouă. Surparea unui zid l-a surprins pe părinte, împreună cu un enoriaş, tot român, pe nume Nicolae, îngropându-i sub dărâmături. Constantin Mihoc slujea de aproximativ zece ani la Parohia Ortodoxă Română „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Berlin, care aparţine de Mitropolia Ortodoxă Română pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord, care, la rândul ei, este subordonată Patriarhiei Ortodoxe Române, cu sediul la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul Constantin Mihoc, înmormântat astăzi la Capela Buna Vestire.
 Vizualizări articol: 1006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Preotul Constantin Mihoc, înmormântat astăzi la Capela Buna Vestire4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei