Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transfer de activitate

Costel Chelaru, noul proprietar al lanţului de magazine Fidelio

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai mari tranzacţii din acest an a fost parafată zilele trecute. Este vorba de preluarea firmei Fidelio de către omul de afaceri sucevean Costel Chelaru, proprietar şi al firmei de distribuţie Adicost. Pe lângă cele 13 spaţii comerciale amplasate în oraşe din patru judeţe ale ţării, Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, Chelaru a preluat datorii de 20-22 de milioane de lei, adică în jur de cinci milioane de euro.

 

Preluarea SC Fidelio SRL Botoşani, parte a grupului de firme Danilux Botoşani, s-a finalizat cu succes după mai bine de şase săptămâni de negocieri. Costel Chelaru, noul proprietar al lanţului de magazine Fidelio, a anunţat ieri condiţiile în care s-a realizat transferul de activitate.
Potrivit lui Chelaru, protocolul prevede preluarea a 13 magazine din patru judeţe, Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, care au o suprafaţă totală de 8.500 mp.
„Cele 13 magazine au fost preluate cu tot cu logistică, dotări, mijloace adiacente şi personal. În total, este vorba de 380 de oameni, care în mare parte îşi vor păstra locurile de muncă”, a explicat Costel Chelaru.
Aceasta este partea frumoasă a tranzacţiei, pentru că de la Fidelio au venit şi datorii imense. Este vorba de 20-22 de milioane de lei, în jur de cinci milioane de euro, bani datoraţi atât către bugetul de stat, cât şi către furnizori.
„Din această sumă, aproximativ cinci milioane de lei reprezintă datoriile faţă de stat. Este o prioritate pentru noi să achităm aceste datorii, pentru că, se ştie, statul este cel mai mare cămătar”, a precizat noul proprietar al magazinelor Fidelio.

 

Chelaru: „E o presiune mare şi nu va fi deloc simplu”

Costel Chelaru a recunoscut că pentru a aduce societatea pe linia de plutire va fi nevoie de multă muncă. „E o presiune mare şi nu va fi simplu deloc, dar sunt convins că o vom scoate la capăt. Întârzierea plăţilor sau refuzurile la plată către diverşi furnizori au dus la o criză de credibilitate, dar asta a început deja să dispară după ce m-am implicat în afacere. Spaţiile sunt amplasate în zone cu vad comercial şi cred că acesta este un atu pe care îl vom exploata”, a declarat noul proprietar al lanţului de magazine Fidelio.
Acesta a dezvăluit şi faptul că negocierile au durat mai mult pentru că a fost nevoie de avizul Consiliului Concurenţei pentru preluarea SC Fidelio SRL Botoşani, dar şi discuţii cu două bănci comerciale.

 

Obiectivele sunt îndrăzneţe

Noul proprietar al magazinelor Fidelio a dezvăluit că pe viitor intenţionează să recâştige clienţii pierduţi, dar şi să deschidă alte patru spaţii comerciale, dintre care două în judeţul Suceava şi unul în Botoşani.
„Prin reţeaua Fidelio se vând circa 20.000 de tipuri de produse, iar în perioada când existau 17 magazine numărul maxim de clienţi a atins plafonul de 23.000. Cu 13 magazine în reţea s-a ajuns, în cursul lunii trecute, la un minim de 10.000 de clienţi şi vânzări zilnice de 150.000 de lei. După implicarea noastră, în 2-3 săptămâni am crescut la 14.000 de clienţi şi vânzări de 240.000 de lei zilnic”, a declarat Costel Chelaru.

 

Costel Chelaru este administrator şi la Adicost

Costel Chelaru, în vârstă de 45 de ani, are ani buni de experienţă în spate în domeniul vânzărilor. El este proprietar al firmei Adicost, care se ocupă cu distribuţia de alimente, băuturi şi cosmetice în trei judeţe, respectiv Suceava, Botoşani şi Neamţ. Activitatea se desfăşoară prin şase puncte de lucru, cu un număr de 300 de angajaţi.

 

A fost în top 300 Capital

În urmă cu mai mulţi ani, Costel Chelaru a figurat în topul celor mai bogaţi oameni din judeţul Suceava. Potrivit clasamentului întocmit de revista Capital, în top 300 oameni bogaţi, Chelaru figura cu o avere de 7-8 milioane de dolari în 2003, iar un an mai târziu era creditat cu 5-6 milioane de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costel Chelaru, noul proprietar al lanţului de magazine Fidelio.
 Vizualizări articol: 1039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Costel Chelaru, noul proprietar al lanţului de magazine Fidelio2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei