Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Şapte milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Investiţii de şapte milioane de euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde se află în derulare sau vor fi demarate peste zece proiecte de modernizare, la care se adaugă alte cinci proiecte de dimensiuni mai mici, deja finalizate.
Potrivit responsabililor unităţii, un prim proiect, în valoare de aproape 890.000 de euro, constă în modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate, cu finanţare asigurată în mare parte din fonduri europene nerambursabile.
Un alt proiect important este cel de reabilitare şi modernizare a secţiilor de obstetrică şi neonatologie, care va fi demarat în septembrie, cu fonduri de la Banca Mondială, de 1,1 milioane de euro.

 

Secţia de Psihiatrie Burdujeni, complet reabilitată

Alte patru proiecte vor fi realizate cu bani de la Ministerul Sănătăţii, iar primul dintre acestea, în valoare de peste 2,2 milioane de lei, vizează reparaţia capitală a acoperişului şi a terasei clădirii spitalului.
Al doilea proiect costă 7,2 milioane de lei şi presupune reparaţii capitale la instalaţiile sanitare şi de canalizare ale unităţii, în timp ce al treilea proiect finanţat de Ministerul Sănătăţii, cu o valoare de 1,85 milioane de lei, vizează o serie de reparaţii capitale la acoperişul celor patru corpuri de clădire de la Spitalul Vechi. Al patrulea proiect constă în reparaţia capitală a Secţiei Psihiatrie Burdujeni, pentru care a fost realizat, până în prezent, studiul de fezabilitate, din care a rezultat o valoare maximală de 4,5 milioane de lei necesară pentru consolidarea şi modernizarea clădirii, reabilitarea acoperişului.

 

Spaţii noi pentru birourile TESA şi secţia de Neurologie

Cu finanţare asigurată de la bugetul local, Spitalul Judeţean de Urgenţă va muta personalul TESA în birouri noi, urmând ca locaţia rămasă liberă să fie amenajată şi igienizată pentru secţia de Neurologie. De menţionat că lucrările pentru noile birouri ale personalului TESA au fost deja demarate, într-un spaţiu care nu era utilizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar Primăria Suceava a alocat în acest sens circa 160.000 de lei. Secţia de Neurologie funcţionează momentan în pavilioanele de la Spitalul Vechi, însă se va muta în fosta locaţie a personalului TESA. În ce priveşte secţia de Neurologie, lucrările de amenajare şi igienizare ar putea costa Primăria Suceava până în 240.000 de lei.
Primăria Suceava, în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava, va finanţa şi un alt proiect, respectiv cel de renovare a secţiei de Pediatrie, pentru care valoarea maximală a lucrărilor este estimată la jumătate de milion de lei.

 

Bazin şi saună pentru recuperare, din sponsorizări

Alte trei proiecte aflate în derulare la Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt realizate din sponsorizări. Două dintre acestea sunt suportate de firma Fresenius, care a demarat construcţia noului centru de hemodializă şi a unei parcări cu 50 de locuri în incinta Spitalului. Tot din sponsorizări vor fi executate şi lucrările de amenajare a bazinului şi a saunei pentru recuperare, proiect care se află deocamdată în faza de întocmire a documentaţiei pentru licitaţie şi care va costa circa 100.000 de lei.
Alt proiect avut în vedere, aflat în prezent la stadiul de aprobări şi avize, este cel de amenajare a aleilor, parcurilor, parcărilor şi a spaţiilor verzi din curtea unităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Suceava.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Şapte milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Suceava4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 aug 2009, 19:03:42
Tot aud de aceste investitii de cativa ani, insa... spitalul arata exact ca in evul mediu (la propriu). Odata ajuns acolo te rogi ca sa scapi cu viata. Incompetenta crasa, lipsa de materiale, aparatura din anii 1970 si (culmea) spagi peste spagi ca sa te bage careva in seama.

Daca nu dai... mori cu zile.

Atatea cazuri in care pacientii au decedat - nu mai comentez pentru ca nu merita.

2.   Alexx :) trimis de
(15 aug 2009, 23:24:22
lasa asa..... 7 mil de euro, 2 termopane, o galeata de var, 2 paturi sudate la loc .... si gatalaughing ....restu impart ei cumvalaughing oricum e scump, crek o sa ajunga sa dea 10 lei pe cuilaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei