Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2009 - Anul XIV, nr. 153 (4139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sârbu a mărit sporurile directorilor la 50% din salarii, spunând că aceştia doreau să plece

Vineri, 3 Iulie 2009 (14:32:47)

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a majorat, în luna iunie, sporurile directorilor din minister şi structurile subordonate, acestea putând ajunge până la 50% din salarii, de la maxim 30% anterior, justificând că persoanele respective nu voiau să mai stea pentru salariile pe care le primeau.

"Am mărit sporurile pentru că personalul a început să plece. Cei care au luat examenul au venit şi au spus că ei pe salariul acesta nu vin", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, Sârbu.

El a adăugat că, în urma măsurilor luate de Guvern în luna aprilie, care au inclus limitarea sporurilor de conducere la funcţionarii publici, unii directori au ajuns să câştige 1.700 de lei, iar cu majorarea de 50%, salariul acestora a crescut până la circa 2.500 de lei.

"Am dat doar la unii care aveau salarii mai mici decât consilierii lor, cum ar fi directori generali din minister sau şefi de direcţii judeţene", a adăugat Sârbu.

Guvernul a adoptat la 11 aprilie o ordonanţă de urgenţă prin care a limitat sporurile de conducere ale bugetarilor şi majorările aplicate la salariul de bază.

Potrivit actului normativ, indemnizaţiile de conducere pentru personalul bugetar reprezintă limite maxime până la care conducătorii autorităţilor sau instituţiilor publice, având calitatea de ordonatori de credite, pot stabili nivelurile individuale. Astfel, sporul acordat directorilor generali a fost transformat din procent fix de 55% în procent maxim de până la 55%.

Ministrul Agriculturii a emis la 15 aprilie, pe baza ordonanţei de urgenţă, un ordin prin care a redus nivelul indemnizaţiilor de conducere pentru personalul din aparatul propriu şi instituţiile subordonate.

Astfel, sporurile de conducere au fost reduse de la 55% la 30% din salariul de bază pentru directorii generali. În cazul directorilor generali adjuncţi şi al directorilor, indemnizaţiile au scăzut de la 50% la 25%. Totodată, nivelul indemnizaţiilor de conducere ale şefilor de serviciu au fost reduse de la 30% la 20%, iar cele ale şefilor de birou au fost diminuate de la 25% la 15%.

De asemenea, sporul pentru complexitatea muncii acordat auditorilor interni a fost redus de la 25% la 15%, indemnizaţia pentru efectuarea controlului financiar preventiv a fost diminuată de la 25% la 10%, iar sporul pentru managerii publici (funcţionari care asigură continuitatea reformei în administraţie şi contribuie la integrarea în structurile UE - n.r.) a scăzut de la 55% la 10%.

La 1 iunie, Sârbu a emis un nou ordin, prin care a majorat nivelul indemnizaţiilor pentru personalul de conducere. Faţă de nivelul indemnizaţiilor stabilit înainte de emiterea ordonanţei de urgenţă a Guvernului din luna aprilie, sporurile personalului de conducere au scăzut cu 5% - 45%.

Astfel, sporul de conducere al directorilor generali a crescut la 50% din salariu, iar indemnizaţia pentru directorii generali adjuncţi şi pentru directorilor a urcat la 45%. Sporul pentru şefii de serviciu a fost majorat la 25% din salariul de bază, iar cel al şefilor de birou a crescut la 20%.

Sporul pentru complexitatea muncii acordat auditorilor interni, cel pentru efectuarea controlului financiar preventiv şi indemnizaţia acordată managerilor publici au rămas la nivelul stabilit de ordinul emis la 15 aprilie.

Ministrul a precizat că unii directori au început să câştige în instanţă dreptul de a primi înapoi sporurile de conducere care le-au fost tăiate.

Miron Moldovan, secretarul general al Ministerului Agriculturii a declarat, vineri, că instituţia are 458 de procese pe rol privind drepturile salariale.

El a motivat majorarea indemnizaţiilor de conducere prin faptul că reducerea efectuată în aprilie a fost prea drastică, ce alte ministere au redus de la început sporurile cu 5% sau chiar mai puţin.

Sârbu a mai spus că banii pentru majorări au fost luaţi din fondul de salarii care, în urma măsurilor luate în aprilie, s-a redus cu circa 15-20%.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sârbu a mărit sporurile directorilor la 50% din salarii, spunând că aceştia doreau să plece.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sârbu a mărit sporurile directorilor la 50% din salarii, spunând că aceştia doreau să plece0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei