Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2009 - Anul XIV, nr. 153 (4139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cătuşe fără cheie

Doi poliţişti, încătuşaţi ieri pentru fapte de corupţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi agenţi din cadrul postului de poliţie al comunei Stulpicani au fost reţinuţi şi încarceraţi, ieri după-amiază, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind acuzaţi de un şir întreg de infracţiuni.
Cei doi subofiţeri, Daniel Jitari şi Toader Olar, au fost încătuşaţi, ieri, chiar în timpul serviciului, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Suceava, fiind duşi direct în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi audiaţi ore în şir.
Deşi anchetatorii au refuzat să ofere informaţii despre reţinerea celor doi, precizând că vor reveni cu un comunicat în cursul zilei de astăzi, din datele pe care le deţinem, cei doi agenţi de poliţie sunt învinuiţi de numeroase abuzuri în serviciu, infracţiuni de corupţie şi divulgare de materiale confidenţiale.
Practic, ne-au mărturisit surse judicare, cei doi sunt bănuiţi că erau mână în mână cu infractorii din zonă, măsluind sau neînregistrând dosare penale în schimbul unor sume de bani.
De asemenea, se pare că cei doi agenţi îi anunţau pe anumiţi afacerişti cu lemn la negru din zonă şi când erau controale ale poliţiei, ale jandarmeriei sau ale autorităţilor silvice prin zonă.
Daniel Jitari şi Toader Olar au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi duşi în faţa instanţelor de judecată cu propunere de arestare preventivă.
„Dacă instanţele de judecată vor dispune arestarea preventivă a celor doi agenţi, atunci vor fi suspendaţi până la o sentinţă definitivă şi irevocabilă în ceea ce-i priveşte. Deocamdată, mai sunt doi poliţişti la Stulpicani şi vom analiza dacă va trebui să suplimentăm sau nu cadrele de acolo”, a declarat, ieri seară, adjunctul şefului IPJ Suceava, comisarul şef Viorel Onea.

 

Cine urmează?

La începutul acestui an, la Suceava, a mai fost arestat un poliţist, agentul principal Constantin Ivan, din cadrul poliţiei Salcea, acuzat şi trimis în judecată pentru că ar fi primit 1200 de euro, pentru a scăpa de dosar penal un şofer prins beat la volan.
Pentru a-şi scoate clientul basma curată, poliţistul Ivan, susţin anchetatorii, a sustras şi falsificat documente din dosar şi l-a învăţat pe şoferul cu pricina ce anume să declare pentru a scăpa de răspunderea penală.
Dacă, iniţial, a negat acuzaţiile, ulterior, agentul principal Ivan a recunoscut totul.
La câteva zile după arestarea poliţistului Ivan, şeful IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a dispus ofiţerilor de la Inspecţie Internă verificarea tuturor dosarelor pe linie de circulaţie rutieră, în special cele în care s-au făcut recalculări de alcoolemii.
Din informaţiile noastre, cel puţin încă un poliţist din judeţ va fi pus sub acuzare pentru că ar fi măsluit dosare penale pe care le avea în lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi poliţişti, încătuşaţi ieri pentru fapte de corupţie .
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Doi poliţişti, încătuşaţi ieri pentru fapte de corupţie5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bun, super trimis de
( 3 iul 2009, 17:23:30
mai cautati de astia, is multilaughing
2.   Nu e adevarat! trimis de
( 3 iul 2009, 18:30:43
E mai usor de cautat acei politisti care NU colaboreaza cu infractorii pentru ca este binestiut ca majoritatea au un cerc de ,,apropiati'' pe care ii ajuta bineinteles contra cost .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei