Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2009 - Anul XIV, nr. 126 (4112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu îl compară, pe blog, pe Boc cu Ceuşescu şi promite că îi va trimite un manual de economie

Marţi, 2 Iunie 2009 (17:43:45)

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu l-a comparat, într-o postare pe blog, pe premierul Boc cu Ceauşescu în privinţa politicii "strângerii curelei" pe timp de criză, promiţându-i că îi va trimite un manual de economie din primul an de ASE în cazul în care mai invocă "prostia visteriei goale".

"De câteva luni, încerc să îl conving pe Emil Boc şi pe actualii guvernanţi că politica investiţiilor prin asumarea unor deficite bugetare este strategia corectă şi verificată. (...) Guvernului Boc îi este însă frică să îşi asume o politică economică proprie. Ca şi Ceauşescu în anii ’70, le spune românilor că trebuie să strângă cureaua pentru a plăti datoria externă a României", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier liberal a menţionat că în perioada comunistă, ca urmare a politicii economice a lui Nicolae Ceauşescu, "România a rămas din ce în ce mai în spate faţă de alte economii".

"România riscă să repete aceeaşi greşeală (ca în vremea comunismului - n.r.). Nu vor fi din nou interminabilele cozi, dar cu siguranţă peste patru ani românii vor avea aceleaşi salarii, iar tinerii vor lua, din nou, ca în vremea guvernului Năstase, drumul Spaniei şi Italiei. (...) Dacă Guvernul ar avea curajul de a îşi asuma o strategie economică bazată pe investiţii, România ar continua să se dezvolte. Iar peste câţiva ani, când economia îşi va reveni, această dezvoltare va însemna o nouă rundă de creşteri semnificative a pensiilor şi salariilor", a spus Tăriceanu.

În postarea sa pe blog, deputatul PNL i-a promis, într-un post scriptum, actualului premier Boc, că îi va trimite la Guvern un manual de economie din primul an de la ASE dacă mai repetă "prostia legată de visteria goală".

"Îi promit lui Emil Boc că, dacă va mai repeta prostia legată de visteria goală, îi voi trimite la Guvern manualul de economie din primul an de la ASE. Acolo este scris negru pe alb ceea ce orice economist ştie. Un deficit bugetar nu se transferă de la un buget la altul. Bugetul pe 2009 se calculează numai şi numai din veniturile pe anul 2009. Venituri pe care Guvernul Boc nu pare a le avea pentru că gâtuie economia cu măsuri precum impozitul forfetar", a conchis Tăriceanu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu îl compară, pe blog, pe Boc cu Ceuşescu şi promite că îi va trimite un manual de economie.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu îl compară, pe blog, pe Boc cu Ceuşescu şi promite că îi va trimite un manual de economie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei