Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2009 - Anul XIV, nr. 126 (4112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După gratii

A recunoscut, după testul cu detectorul de minciuni, că şi-a omorât soţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Bărbatul acuzat că şi-a omorât soţia şi a încercat să-i ducă de nas pe oamenii legii şi-a recunoscut, ieri, fapta, după ce a fost dus la detectorul de minciuni.
Prins cu minciuna la poligraful poliţiei şi reaudiat, Gheorghe Bertea, în vârstă de 53 de ani, a mărturisit cum şi-a ucis soţia şi le-a povestit anchetatorilor totul cu lux de amănunte.
Până să fie testat la poligraf, Gheorghe Bertea a susţinut sus şi tare că nu are nici o legătură cu crima comisă asupra soţiei sale şi că nu îşi poate explica cum au ajuns anchetatorii la o asemenea concluzie.
Sâmbătă seară, în jurul orei 22:30, poliţiştii din Vultureşti au fost sesizaţi de Gheorghe Bertea că soţia sa, Elena Bertea, în vârstă de 53 de ani, a decedat.
Bărbatul le-a spus poliţiştilor că, cu puţin timp înainte, s-a întors acasă, cu căruţa, din satul Pleşeşti, unde fusese împreună cu consoarta sa.
Gheorghe Bertea a susţinut că abia când a ajuns în curtea locuinţei sale şi-a dat seama că femeia a decedat.
Cum cadavrul nu prezenta urme exterioare de violenţă, nimeni nu s-a gândit iniţial la vreo crimă, cauza morţii urmând a fi stabilită, a doua zi, în urma unei necropsiei.
Duminică după-amiază, medicii legişti au anunţat poliţia că Elena Bertea a fost victima unui act criminal, fiind sugrumată.
Suspiciunile oamenilor legii s-au îndreptat spre soţul victimei, însă bărbatul se jura că el nu are nici o legătură cu crima.
Asta până ieri dimineaţă, când a fost testat la poligraf, iar diagramele detectorului de minciuni au indicat faptul că Gheorghe Bertea nu este sincer.

 

În faţa judecătorilor, cu cătuşe pe mâini şi verigheta pe deget

Reaudiat de anchetatori, bărbatul a recunoscut şi, fără prea multe remuşcări, a povestit cum şi-a strâns soţia de gât pentru că „avea gura prea mare”.
Scena crimei s-a petrecut chiar în căruţa cu care cei doi se îndreptau spre casă, la circa 300 de metri de domiciliul lor conjugal.
Adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, ieri, în jurul orei 13:00, Gheorghe Bertea, care mai avea încă verigheta pe deget, a dat vina pe băutură, declarând că atât el, cât şi soţia sa erau sub influenţa băuturilor alcoolice.
„Învinuitul şi-a recunoscut fapta şi a fost prezentat instanţelor de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, măsură însuşită de judecători”, a declarat, ieri, la ieşirea din sediul Palatului de Justiţie, procurorul criminalist Olivian Nisioi.
Pentru omor calificat, pedeapsa prevăzută de Codul Penal este închisoarea între 15 şi 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A recunoscut, după testul cu detectorul de minciuni, că şi-a omorât soţia.
 Vizualizări articol: 3745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
A recunoscut, după testul cu detectorul de minciuni, că şi-a omorât soţia4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei