Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2009 - Anul XIV, nr. 126 (4112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc spune că acordul cu FMI va fi făcut public, sunt discutate câteva detalii tehnice

Marţi, 2 Iunie 2009 (15:24:04)

Premierul Emil Boc a afirmat, marţi, la Arad, că acordul încheiat cu FMI va fi făcut public, însă în prezent sunt discutate cu reprezentanţii Fondului câteva "detalii de natură tehnică", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad, despre desecretizarea acordului cu FMI, el răspunzând că acesta va fi făcut public.

"Bineînţeles că acordul cu FMI va fi făcut public, există doar câteva detalii de natură tehnică discutate cu Fondul", a spus Boc.

Autorităţile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI, în privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD în valoare de 19,95 miliarde euro.

Acordul presupune mai multe condiţionalităţi privind reformele structurale şi ţinte obligatorii de îndeplinit de autorităţile române privind indicatorii macroeconomici, potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX.

FMI a fixat criterii de performanţă trimestriale pentru deficitul bugetar, stabilit pentru acest an la 24,36 miliarde lei. Ţintele de deficit bugetar pentru jumătatea anului şi primele nouă luni convenite iniţial au fost modificate uşor, de la nivelul de 12,13 miliarde lei la 14,5 miliarde lei şi, respectiv, de la 17,63 miliarde lei la 18,6 miliarde lei.

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a declarat, miercurea trecută, într-o dezbatere organizată la Tulcea, că FMI va publica, la Washington, în următoarele zile, textul integral al acordului cu România, el susţinând că nu ştie de ce acesta nu este făcut public în România.

"Nici eu nu ştiu de ce nu se publică (textul acordului, în România - n.r.). Ştiu cel puţin de la Washington că ei vor publica acolo în următoarele câteva zile textul integral al acordului", a spus Geoană, răspunzând unei întrebări adresate de unul dintre participanţii la dezbatere.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc spune că acordul cu FMI va fi făcut public, sunt discutate câteva detalii tehnice.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc spune că acordul cu FMI va fi făcut public, sunt discutate câteva detalii tehnice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei