Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2009 - Anul XIV, nr. 117 (4103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ecaterina Andronescu intenţionează să-i demită pe Cristian Mirescu şi pe inspectorul de Istorie

Vineri, 22 Mai 2009 (13:20:28)
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, intenţionează să-i demită pe Cristian Mirescu, directorul Centrului Naţional pentru Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, şi pe inspectorul de specialitate care a verificat subiectele pentru teza la Istorie susţinută joi, de elevii de clasa a VIII-a.

Potrivit ministrului, Cristian Mirescu a mai fost avertizat o dată, după greşeala semnalată în subiectele la teza de Limba română.

Eroarea de la teza la Istorie a constat în faptul că în loc de "Armata II" a apărut "Armata I".

Subiectul pentru teza unică la Istorie a fost corectat de şase persoane, respectiv de trei inspectori care concep subiectele, de un inspector de specialitate care le supervizează, de un drector de evaluare şi de directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, Cristian Mirescu.

Pentru teza la Istorie au optat 64.00 din cei 213.396 de elevi de clasa a VIII-a care participă la această sesiune de teste, restul optând pentru Geografie.

Potrivit lui Cristian Mirescu, directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, copiii au primit pe foaie, cifra I tăiată şi înlocuită cu II.

Pentru teza de Istorie au fost întocmite 10 variante de subiect din care pentru proba de joi, a fost extrasă varianta cu nr. 5.

Părinţii au cerut ministrului Educaţiei să reevalueze toţi angajaţii din cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP) şi să demită conducerea acestuia

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara, în 11 mai, că a cerut verificarea tuturor subiectelor pentru tezele cu subiect unic la Matematică, Istorie şi Geografie, după incidentul de la Limba română din 7 mai, când în subiect au fost inversate două nume ale personajelor dintr-o schiţă de Caragiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ecaterina Andronescu intenţionează să-i demită pe Cristian Mirescu şi pe inspectorul de Istorie.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ecaterina Andronescu intenţionează să-i demită pe Cristian Mirescu şi pe inspectorul de Istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei