Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2009 - Anul XIV, nr. 110 (4096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătatea animalelor din UE, supravegheată de un grup de lucru constituit la propunerea României

Joi, 14 Mai 2009 (14:29:27)
Sănătatea animalelor în interiorul Uniunii Europene va fi evaluată şi monitorizată în cadrul unui grup de lucru a ţărilor riverane Mării Negre pentru supravegherea bolilor la animale, constituit la propunerea României.

Propunerea României de înfiinţare a acestui grup de lucru a fost acceptată la reuniunea şefilor serviciilor veterinare din Statele Membre ale Uniunii Europene, desfăşurată în perioada 11 – 12 mai 2009, la Bruxelles, informează, joi, într-un comunicat, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Propunerea a fost făcută la o întâlnire anterioară de la Praga, din perioada 14-16 aprilie.

Potrivit ANSVSA, Bulgaria, Polonia, Lituania, Grecia, Austria şi Suedia, au solicitat, în mod expres, să se alăture României în acest grup, iar Comisia Europeană a propus organizarea unei reuniuni în acest sens, pentru realizarea unei coordonări eficiente.

România şi-a argumentat propunerea subliniind nesitatea supravegherii de către statele membre UE a situaţiei epidemiologice în zonă, capacitatea decizională şi administrativă a serviciilor veterinare a statelor terţe din zona Mării Negre, dar şi evoluţia unor boli transfrontaliere, cum sunt pesta porcină africană sau gripa aviară.

Acest grup de lucru, intitulat "The Black Sea Task Force", va activa în strânsă colaborare cu Comisia Europeană, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultura, pe baza principiilor europene de protecţie a sănătăţii oamenilor şi animalelor. Principalele activităţi vor fi schimbul de informaţii, asistenţa tehnică, instruirile în domeniul analizelor şi diagnosticului de laborator, dar şi organizarea de seminarii privind monitorizarea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, specifice zonei.

Din delegaţia României au făcut parte Marian Zlotea, preşedintele ANSVSA şi dr. Niculae Lazăr, director general al Direcţiei Generală Sanitare Veterinare, din cadrul instituţiei.

O structură cu scopuri similare, din care fac parte Spania, Portugalia, Grecia, Cipru, Franţa şi Italia urmează a fi organizată şi pentru zona Mării Mediterane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sănătatea animalelor din UE, supravegheată de un grup de lucru constituit la propunerea României.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sănătatea animalelor din UE, supravegheată de un grup de lucru constituit la propunerea României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei