Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2009 - Anul XIV, nr. 110 (4096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Codul Civil interzice căsătoriile între homosexuali şi nu recunoaşte uniunile făcute în străinătate

Joi, 14 Mai 2009 (15:30:42)
Codul Civil interzice căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi nu recunoaşte căsătoriile homosexuale făcute în străinătate, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele subcomisiei parlamentare de elaborare a codurilor din justiţie, deputatul Daniel Buda.

Buda a afirmat că, potrivit formei Codului Civil adoptată în urma dezbaterilor de miercuri, sunt acceptate numai căsătoriile între un bărbat şi o femeie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am precizat în mod expres şi neîndoielnic faptul că o căsătorie se poate face doar între un bărbat şi o femeie, eliminând posibilitatea încheierii căsătoriilor homosexuale. Am prevăzut şi că pe teritoriul României aceste căsătorii nu sunt recunoscute", a explicat Buda.

Potrivit acestuia, în Cod s-a prevăzut şi posibilitatea încheierii unei convenţii matrimoniale între soţi în ceea ce priveşte regimul juridic al bunurilor pe care le vor avea după încheierea căsătoriei, care are rolul de a preveni procesele de partaj.

O altă prevedere adoptată este cea legată de posibilitatea ca soţul care nu a fost vinovat de desfacerea căsătoriei să primească despăgubiri pe toată durata vieţii, în cazul în care căsătoria a durat minimum 20 de ani.

"Ne-am dorit să asigurăm o stabilitate a raporturilor de familie şi o compensare morală a soţului care nu se face vinovat de desfacerea căsătoriei”, a afirmat deputatul PDL.

Potrivit lui Buda, raportul subcomisiei privind codurile va fi înaintat birourilor permanente ale Parlamentului pentru a decide asupra procedurii de aprobare a acestora. El şi-a exprimat speranţa ca viitorul Cod de Procedură Civilă să fie adoptat până la sfârşitul sesiunii parlamentare actuale.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că "există toate şansele" ca Guvernul să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru adoptarea Codului Civil şi a Codului Penal, precizând că decizia finală va fi luată şi după discuţii cu reprezentanţii societăţii civile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Codul Civil interzice căsătoriile între homosexuali şi nu recunoaşte uniunile făcute în străinătate.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Codul Civil interzice căsătoriile între homosexuali şi nu recunoaşte uniunile făcute în străinătate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei