Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2009 - Anul XIV, nr. 110 (4096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Răzbunare cu scântei

Cămătarii lovesc din nou: au incendiat maşina colegului turnător

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cămătarii mafioţi de la Vicovu de Jos se lovesc între ei. Maşina lui Petru Muntean, unul dintre cei patru indivizi acuzaţi de sechestrarea şi mutilarea lui Samoil A., a fost incendiată în noaptea de marţi spre miercuri, chiar în curtea locuinţei din Vicovu de Jos. Cea mai probabilă ipoteză este aceea că ar fi vorba de o răzbunare din partea colegilor săi, care nu au putut digera faptul că Muntean i-a turnat anchetatorilor.

 

Maşina lui Petru Muntean, un Mitsubishi Pajero cu număr de Constanţa, a luat foc puţin după miezul nopţii de marţi spre miercuri. Autovehiculul era parcat în curtea locuinţei soţilor Muntean din Vicovu de Jos, iar pompierii au trimis două maşini pentru a stinge incendiul. Mai mult, flăcările ameninţau să se extindă şi la casa de locuit, ceea ce ar fi făcut ca amploarea distrugerilor să fie mult mai mare. La acea oră, soţia lui Petru Muntean şi cei doi copii dormeau, iar în cazul în care incendiul cuprindea şi locuinţa, riscurile de a se înregistra şi victime omeneşte creştea considerabil.

Din primele date de anchetă rezultă că autorii au spart un geam al autoturismului, iar apoi au aruncat un chibrit aprins, făcându-se nevăzuţi înainte ca cineva să-i observe.

Flăcările au fost văzute de un vecin, care a sunat la 112, apoi l-a alertat pe tatăl lui Petru Muntean.

„La sosirea echipajelor de intervenţie incendiul se manifesta violent în interiorul autovehiculului, existând pericolul de propagare la o casă de locuit. Au ars materiale combustibile din interiorul autoturismului, respectiv tapiţeria, bordul, scaunele şi două cauciucuri. Pagubele sunt de circa 60.000 de lei”, a precizat plutonierul major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

 

Cerc de suspecţi în cazul incendierii

După ce criminaliştii sosiţi la faţa locului au stabilit că focul a fost pus de o mână criminală, cazul a fost înregistrat şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Viorel Damu, prim-procuror al Parchetului din Rădăuţi, a confirmat existenţa acestui nou dosar.

„Este o acţiune intenţionată, iar autorii sunt, deocamdată, necunoscuţi. S-a înregistrat dosar penal pentru infracţiunea de distrugere intenţionată prin incendiere, iar cercetările continuă pentru stabilirea celor care se fac vinovaţi de comiterea acestei fapte”, a declarat Viorel Damu.

Poliţiştii care se ocupă de acest caz spun că există deja un cerc de suspecţi, iar una din ipotezele de lucru este aceea că incendierea este o răzbunare a celor cu care a acţionat Petru Muntean în dimineaţa zilei de 1 mai. Răzbunarea ar avea ca suport faptul că Muntean şi-a trădat colegii cămătari, iar declaraţiile sale în faţa anchetatorilor au fost folosite pentru emiterea mandatelor de arestare de către judecători.

 

„Popescanu”, scăpat la mustaţă de poliţişti

Dacă despre Vasile Coroamă, zis „Tomuţa”, nu sunt foarte multe amănunte cu privire la locul unde s-ar ascunde, celălalt fugar, Radu Popescu, zis „Popescanu”, le-a scăpat marţi poliţiştilor printre degete.

În urma unor informaţii primite, oamenii legii au mers la Suceviţa, unde l-au găsit pe „Popescanu”. Acesta a fugit imediat spre pădure, iar avansul de aproximativ 50 de metri pe care-l avea asupra poliţiştilor, dar şi faptul că ştia zona, l-au ajutat să scape.

Surse din rândul anchetatorilor au mărturisit că „Popescanu” şi-a abandonat bagajul în care avea haine şi a fugit mâncând pământul.

Nu s-a oprit nici măcar când oamenii legii au tras un foc de avertisment în aer, avansul pe care-l avea permiţându-i să dispară în pădure.

 

„Tomuţa” şi „Popescanu”, căutaţi pentru a fi băgaţi în arest

„Tomuţa” şi „Popescanu” sunt căutaţi pentru a fi introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. Pe numele celor doi există mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile emise de Judecătoria Rădăuţi şi confirmate de Tribunalul Suceava acum trei zile.

Ei sunt acuzaţi de lipsire ilegală de libertate după ce în dimineaţa zilei de 1 mai 2009 l-au sechestrat, bătut şi umilit pe Samoil A. La final, lui Samoil A. i-a fost tăiat un deget, pe care agresorii l-au dat de mâncare la un câine. Scenele de violenţă s-au petrecut la vila din Vicovu de Jos a lui „Tomuţa”, pentru o datorie pe care Samoil A. o avea faţă de acesta. Ultimul spune că ar fi vorba de un împrumut de 30.000 de euro, care a ajuns la peste 140.000 de euro ca urmare a dobânzilor percepute de „Tomuţa”, şi care ajunseseră la 10-15% pe săptămână.

La scenele de groază din dimineaţa zilei de 1 mai 2009 au mai participat alte două persoane. Petru Muntean, victima incendierii din noaptea de marţi spre miercuri, a fost arestat de judecători şi se află şi acum în spatele gratiilor. Al patrulea individ este Radu Sfichi, individ arestat de Judecătoria Rădăuţi şi pus în libertate de Tribunalul Suceava pentru o serie de vicii de procedură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cămătarii lovesc din nou: au incendiat maşina colegului turnător.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 7 voturi
Cămătarii lovesc din nou: au incendiat maşina colegului turnător4.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda.. trimis de
(14 mai 2009, 11:48:17
Cum naiba toata lumea stie ca Tomutza a fugit in Ucraina, iar politistii nu au niciun fel de date despre unde s-ar afla ? E cam suspect modul in care i-a expirat mandatul lui Tomutza...ca peste aproximativ 30-40 de min sa fie reluat procesul si sa se hotarasca arestarea preventiva pt 29 de zile...timp suficient ca omul sa-si ia bagajul si sa plece la ucraineni..

Daca politistii aratau ca cei din imaginea in care alti 2 vicoveni sunt arestati pt falsificarea cardurilor...nu ma mira deloc faptul ca Popescan a reusit sa scape...aia mai sunt in stare sa alerge??
2.   Inregistrare trimis de
(14 mai 2009, 12:01:34
Tomuta era cu nevasta in plina conferinta de presa cand a venit avocatu" si i-a spus sa o taie de acolo...asa ca de ce sa ne miram?! Nu ati vazut inregistrarea de ieri? Asta cu toate ca la instanta Tomuta a fost prezent si si-a luat angajamentul si el si avocatu" ca va ramane acolo dupa ora 15. Nu aveau de ce sa-l citeze si oricum eu nu cred ca i-a facut un bine. La un moment dat tot va fi gasit si el si Popescanu.

Dar cand fugi pedeapsa e mult mai mare...

3.   "Nimeni nu este mai presus de lege" trimis de
(14 mai 2009, 17:24:34
Asa spune Constitutia Romaniei,insa aici in Bucovina camatarii sunt mai presus de lege,ei isi fac propriile legi,le incalca pe cele existente,sunt "protejati' se spune de autoritati,devreme ce nu patesc nimic.Daca organele de ancheta si politia nu reusesc sa termine mai repede de rezolvat acest caz,daca totul se tergiverseaza,daca infractorii "rad in nas" politistilor,inseamna ca traim in Romania,ne meritam soarta si nu avem viitor.Daca un "trepadus" de teapa acestui 'Tomuta",vrea sa arate cat de "nebun" este si are succes,atunci Becali este un ingeras coborat din icoana.Oare cati ani trebuie sa mai treaca,cate salarii trebuie sa mai incaseze acesti reprezentanti ai legii din Romania,pana cand vor vrea si vor putea sa-si exercite meseria pe care au "invatat-o"?
4.   Colegul turnator ? trimis de
(14 mai 2009, 18:13:26
Colegul turnator ?...

Asa il numiti voi

Pe cel ce-ar vrea usor

Sa-ntoarca inapoi ?

Sa iasa dintr-un lat

In care a fost prins...

In loc sa-ncurajati

Sa nu se dea invins

Sa lupte ne-nfricat

Cu nevazuti dusmani

Sa iasa din pacat

Si iubirea de bani

Sa fie de folos

Dreptatii pe Pamint

Ca un drept credincios

Sa-ntoarca la Cel Sfint !...

...Sau inca-i aparati

Pe batjocoritori

Ce nu se vor turnati

Si nu ramin datori...

5.   Poetul poca`hontas trimis de
(14 mai 2009, 20:10:39
ce rahat de poezie ai mai putut face colegule,nu pot sa cred ca ti`ai permis sa postezi aici asemena monstruozitate...mare bou esti!
6.   Mister sanchez... trimis de
(14 mai 2009, 20:15:44
...acum te pot pune pe aceeasi linie cu ciudata noastra de gabriela alias temida , esti mai prost decit permite politia .Stai jos.
6.1  RE: Mister sanchez... trimis de
(15 mai 2009, 07:32:24
Georges Brassens spunea....

"Ca sa intelegi ca esti prost trebuie sa iti mearga mintea. "

Grigore Moisil presupunea ca....

"Numai prostia poate sa n-aiba intermitente. "

Mai bosanceanule egal cu zero,ti-am mai spus de foarte multe ori ca doresti cu toata ardoarea sa pari domn si doct pe deasupra:::)))))))) dar tot taran de Bosanci esti ,cu toate eforturile pe care le depui.::::)))))

P.S.Ti-ai facut o fixatie vis-a-vis de persoana mea.::)))))Nu pot sa spun decat ca imi este cu adevarat mila de tine.Asa-i ca-s acri strugurii?Niciodata nu-ti vei putea depasi conditia,chiar daca ai descoperit internetul.Din pacate,intelectul tau este foarte limitat iar frustrari ai din plin.:::)))))

6.2  RE: Mister sanchez... trimis de
(15 mai 2009, 08:36:43


DECAT adv., conj. I. Adv. 1. (Comparativ de inegalitate) Era mai mare dec�t mine. 2. (Restrictiv, �n constructii negative) Numai. ? Expr. N-am (sau n-ai etc.) dec�t sa... = a) singurul lucru care �mi (sau �ti etc.) ram�ne de facut...; b) sunt (sau esti etc.) liber sa, daca vreau (sau vrei etc.) sa... N-ai (sau n-are) dec�t! = poti (sau poate) s-o faci (sau s-o faca), putin �mi pasa! II. Conj. 1. (Introduce o propozitie circumstantiala comparativa de inegalitate) Mai mult banuia dec�t stia. 2. (Introduce o propozitie circumstantiala de exceptie) Nu facea altceva dec�t sa citeasca. 3. (Introduce o propozitie circumstantiala opozitionala cu nuanta comparativa) �n loc sa... 4. (Pop.; adversativ) �nsa, dar, numai ca. - De4 + c�t.

7.   Poezie imbecila trimis de
(14 mai 2009, 20:27:57
ba manole!stai naibii cu poeziile tale la adunarile voastre de pocaiti si nu ne mai zgariia retina.
8.   Declaratie trimis de
(14 mai 2009, 20:35:11
plotonier major metocanu ma numesc si aduc la cunostinta opiniei publica urmatoarele doua puncte ma aflam marti seara in misiune la sucevita la casa lina unde puneam la cale cu camarazii de serviciu o colaborare pe teme de tigari cu colegii din ucraina ca e nevoie mare de tigari,cind am fost informati de mijloacele noastre specifice din dotare ca florin popescu s-ar afla chiar linga pensiune intr-o casa de vacanta.desi mincasem doar ciorba radauteana si asteptam tochitura am si saltat la fuga de pe scaune ce-i drept cam greoi ca bausem si niste palinca sa mearga ciorba.nu stiu daca florin fugea intr-adevar de rupea pamintul,sau noi ebia ne miscam din cauza pe motiv de greutate supraponderala.cert e ca a intrat in padure si noi n-am mai intrat ca un coleg din ucraina a trar un foc de pistol makarev in atmosfera sa anunte ca venise chelnerita cu tochitura si am abandonat urmarirea.cu totul altfel ar fi fost situatia daca era cu noi si cainele politist rex alt mijloc specific din dotare
9.   Contenuare trimis de
(14 mai 2009, 20:39:31
dar acesta era imprumutat pentru monta la colegii nostrii de la metocu dragomirnei.celalalt caine de la judet este in greva intrucit i s-a taiat sporul de fuga de la minister si protesteaza stand.cam atit a fost din cite tin minte,tochitura a fost cam grasa dar am baut vinul casei si n-am avut probleme.a doua zi ne-a durut pe toti capul de la urmarire,chiar si pe colegii ucraineni cu care am vorbit ieri,desi ei n-au participat la urmarire.drept pentru care inchei si ma bucur ca am adus la cunostenta cetetotilor asa cum a fost adevarul cu urmarirea haiducului popescanu.
10.   Tot contenuare trimis de
(14 mai 2009, 20:43:43
ba manole cetii iara versurile alea naroade si nu pricep nimic.ma doare si capul iar.cre ca de la enternet.merg sa trag un rachiu .salutare cetetorilor
11.   Egal1... trimis de
(14 mai 2009, 21:39:02
mi`e atat de``egala``parerea ta incat pot sa`ti spun fara sfiala ca nu`s deloc curios ce permite politia(expresie de fraierica)...asa ca daca vrei sa asculti asemenea``poeme``mergi``frate``la adunare...zabalosule:))

...stingeti apoi lumina cu totii...cine stie peste cine dai,norocosule:)))))))))))))))

Zdrente prefacute !!
12.   Nu va certati trimis de
(15 mai 2009, 06:22:04
Nu va certati..Ca sinteti frati..Si nu-i frumos..Sa fii coltos..

Draga Sancez..Nu vrei sa crezi ..Ca esti iubit ..Si mintuit ?..

Doar prin Isus..Venit de sus..Crucificat..De-al tau pacat

Si inviat..Ca-ai fost salvat...Fii credincios ..Si sanatos !...
13.   Offf:)))))))) trimis de
(15 mai 2009, 11:21:14
Manole....te rugam...fii tu sanatos,ca te`ai ratacit``frate``...nu da o tenta atat de frateasca discutiilor de pe acest forum,pastreaza`ti naratiunile pt sambata,ok?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei