Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2009 - Anul XIV, nr. 110 (4096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Brătianu: Într-o lună va fi dată o OUG prin care Poşta Română va putea fi acţionar unic

Joi, 14 Mai 2009 (14:28:35)

Matei Brătianu a declarat, joi, că, într-o lună, ar putea fi elaborată o ordonanţă de urgenţă prin care 25% din acţiunile Poştei Române, deţinute în prezent de Fondul Proprietatea, să se întoarcă la companie, care astfel va fi acţionar unic.

Matei Brătianu a declarat că a vorbit cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, şi cu cel al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, şi că a primit promisiunea că, într-o lună, "va fi dată o ordonanţă de urgenţă prin care 25% din acţiunile Poştei pe care acum le deţine Fondul Proprietatea se vor întoarce la Poşta Română".

Astfel, Poşta Română va fi acţionat unic. Brătianu a spus că va fi explusă privatizarea şi că Poşta va fi supusă unui program de restructurare, în sensul eficientizării activităţii. Programul de restructurare nu va presupune disponibilizări sau micşoarea salariilor, a precizat Brătianu.

Matei Brătianu este deputat PSD de Constanţa şi preşedinte al sindicatului Poşta Română. În BNS nu mai ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte, dar face parte din Consiliul de Administraţie al confederaţiei.

El a participat la marşul BNS organizat, joi, în Bucureşti.

Poşta Română este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale cu capital majoritar de stat, acţiunile fiind împărţite între statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (75%) şi Fondul Proprietatea (25%). Compania deţine o reţea de peste 7.100 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri.

Compania Naţională Poşta Română estimează că veniturile vor atinge în acest an 1,72 miliarde de lei, în urcare cu 17,2% faţă de 2008, iar rezultatul brut al activităţii va fi pozitiv, respectiv 371.000 lei, comparativ cu pierderi de 355.000 lei cu un an în urmă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brătianu: Într-o lună va fi dată o OUG prin care Poşta Română va putea fi acţionar unic.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brătianu: Într-o lună va fi dată o OUG prin care Poşta Română va putea fi acţionar unic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei