Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2009 - Anul XIV, nr. 70 (4056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul estimează că va obţine în acest an 10 milioane lei din privatizarea companiilor din turism

Joi, 26 Martie 2009 (14:58:00)
Guvernul estimează că va obţine în acest an venituri totale de 10 milioane lei (2,3 milioane euro) din privatizarea companiilor aflate în portofoliul Ministerului Turismului şi că va plăti până la 250.000 lei cu onorariile agenţilor de privatizare sau firmelor de avocatură care vor pregăti procesul.

O sumă de 125.000 lei va fi plătită pentru rapoarte de evaluare în procesul de privatizare şi postprivatizare, iar alte 125.000 lei vor fi cheltuite pentru reclamă şi publicitate.

Sumele plătite cumpărătorilor ca daune suportate de minister ca urmare a garanţiilor acordate în contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni şi/sau cheltuieli pentru combaterea ori stingerea pretenţiilor formulate de ofertant şi despăgubirile aferente sunt estimate la 250.000 lei. Vărsămintele la trezoreria statului din privatizare totalizează 8,9 milioane lei.

Estimările de venituri şi cheltuieli sunt incluse în bugetul Ministerului Turismului privind activitatea de privatizare pe anul 2009, aprobat recent de Guvern.

Executivul a decis recent că societăţile de turism la care Ministerul Turismului are acţiuni vor fi privatizate prin negociere directă sau în urma unor licitaţii, şi nu prin intermediul bursei, aşa cum se stabilise cu câteva luni în urmă.

Decizia a fost motivată prin criza financiară şi economică internaţională, care a condus şi la scăderea preţului acţiunilor la bursă.

Ministerul Turismului deţine acţiuni, în numele statului, la 23 de societăţi comerciale, însă doar şapte dintre acestea cădeau sub incidenţa prevederilor HG 733/2008, care viza privatizarea unor societăţi comerciale din turism prin ofertă publică secundară.

Cele şapte companii sunt Predeal, unde ministerul deţine 90% din titluri, Litoral Constanţa (82,27%), Mamaia (96,57%), Neptun-Olimp (52,22%), Athenee Palace (33,98%), Lido (42,87%) şi Robinson (21,59%).

Celelalte sunt fie societăţi comerciale în curs de dizolvare şi lichidare, fie societăţi comerciale fără patrimoniu sau cu patrimoniu în curs de clarificare, ca urmare a retrocedărilor către foştii proprietari. Acestora li se adaugă societăţi comerciale la care statul a devenit acţionar în urma majorării capitalului social cu valoarea terenurilor pentru care au fost emise certificate de atestare a dreptului de proprietate după privatizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul estimează că va obţine în acest an 10 milioane lei din privatizarea companiilor din turism.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul estimează că va obţine în acest an 10 milioane lei din privatizarea companiilor din turism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei