Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2009 - Anul XIV, nr. 54 (4040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nica: Cine îşi face treaba în MAI rămâne, cine nu, pleacă

Duminică, 8 Martie 2009 (14:21:42)

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, în care au fost prezentate rezultatele acţiunii "Strada", că cine îşi face treaba în MAI rămâne, cine nu, pleacă, el apreciind că prezenţa poliţiştilor ar trebui să fie mai fermă pentru asigurarea siguranţei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a spus că la videoconferinţa cu şefii inspectoratelor judeţene de poliţie, ai Poliţiei de frontieră şi ai inspectoratelor de jandarmi au fost evaluate rezultatele acţiunii "Strada", care a început în 18 februarie şi care s-a desfăşurat în toate localităţile ţării.

Nica a spus că a cerut ca intervenţia patrulelor de poliţie să fie de un nivel deosebit, iar unde există date că acţionează grupuri interlope, acţiunile Poliţiei şi ale Jandarmeriei să fie zilnice şi să existe o prezenţă sporită în aceste zone.

Totodată, Nica a susţinut că trebuie să fie o prioritate pentru poliţişti cei care îi pun în pericol pe bătrâni şi cei care deţin ilegal arme albe sau de foc.

"Am cerut abordare profesionsită, nu una heirupistă (...) Am cerut ca poliţia să acţioneze cu mai multă fermitate. Am cerut tututor judeţelor să acţioneze cu suflet şi cu profesionalism, pentru că acţiunea «Strada» o fac pentru ei ", a spus ministrul de Interne.

El a adăugat că îi va premia pe cei care îşi fac exemplar datoria şi că îi va da afară pe cei care nu îşi fac treaba.

"Cine îşi face treaba în MAI rămâne, cine nu, pleacă", a afirmat Dan Nica, adăugând că "obiectivul principal al MAI este Bucureştiul".

Nica a menţionat că a cerut să fie o prioritate şi acţiunile de prevenire a infracţionalităţii la bănci, case de schimb valutar şi primării şi, în general, la unităţile care manipulează bani, precum şi anihilarea reţelelor infracţionale care se ocupă de "deposedarea de pământ a persoanelor în vârstă".

Totodată, vicepremierul, ministrul Administraţiei şi Intetrnelor a arătat că, deşi este obligaţia poliţiştilor să îşi facă treaba, va încuraja comportamentul celor care dovedesc curaj. Nica a dat exemplul poliţistei care l-a prins şi încătuşat pe bărbatul ce a jefuit o sală de jocuri mecanice din Calafat după ce i-a ameninţat pe angajaţi cu o şurubelniţă şi cu un spray lacrimogen.

"Nu cele câteva zeci de mii de infracţiuni descoperite, nu cei aproape o mie de infractori prinşi, ci redarea încrederii cetăţenilor în forţele poliţieneşti şi ordinea şi siguranţa în toate localităţile din ţară au fost de fapt scopul acestei acţiuni", a mai spus Nica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica: Cine îşi face treaba în MAI rămâne, cine nu, pleacă.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica: Cine îşi face treaba în MAI rămâne, cine nu, pleacă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei