Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2009 - Anul XIV, nr. 54 (4040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Declaraţie Flutur

„Educaţi elevii, să nu se ajungă să avem primari tractorişti!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a solicitat tuturor directorilor de şcoli din judeţ, şi implicit tuturor dascălilor suceveni, să nu facă nici un fel de compromis în ceea ce priveşte standardele în educaţia elevilor.

„Educaţi elevii, să nu se ajungă să avem primari tractorişti”, este mesajul pe care l-a transmis Gheorghe Flutur celor aproximativ 300 de directori de şcoli din judeţ care au participat ieri la Reuniunea semestrială de management instituţional, eveniment organizat de IŞJ Suceava.

 „Ştiu că există unele cazuri în care vă întrebaţi: ce mă fac eu, director de şcoală, cu un primar tractorist?”, le-a mai spus Flutur dascălilor suceveni, care a completat că soluţia este, „educaţia elevilor, pentru a nu se mai ajunge în asemenea situaţii”.

Gheorghe Flutur le-a vorbit directorilor şi despre descentralizare, care în opinia preşedintelui CJ este un lucru benefic, care înseamnă apropierea de comunitate. „Credem în descentralizare, care înseamnă şi bani, şi sperăm să fie aşa”, a mai adăugat Flutur.

 

Prea multe lucrări începute şi nefinalizate

La întâlnirea cu directorii de şcoli, Flutur a punctat câteva dintre problemele actuale din educaţie, printre care şi cea a salarizării dascălilor.

„Trecem printr-o perioadă grea şi vă cer să fin solidari”, le-a spus Flutur sutelor de directori de şcoli şi liderilor de sindicat din judeţ, aflaţi la şedinţa organizată de IŞJ.

Investiţiile din sistemul de învăţământ sucevean sunt o altă problemă adusă în discuţie de Gheorghe Flutur. La acest capitol, Flutur le-a spus directorilor de şcoli că în infrastructura şcolară suceveană s-au început multe lucrări, care din păcate nu au fost încă finalizate. „S-au început lucrări pe foarte multe fronturi. Acum trebuie să se finalizeze ceea ce s-a început” a mai adăugat Gheorghe Flutur, subliniind că în infrastructura şcolară suceveană trebuie investit mult, dar gradual.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Educaţi elevii, să nu se ajungă să avem primari tractorişti!”.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 14 voturi
„Educaţi elevii, să nu se ajungă să avem primari tractorişti!”1.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SI TOTUSI AVEM PRIMAR TRACTORIST ?! trimis de
( 7 mar 2009, 12:48:23
OARE EDLILUL LOCAL AL MUN.SUCEAVA ION LUNGU A FOST SAU MAI ESTE TRACTORIST ?!
1.1  RE: SI TOTUSI AVEM PRIMAR TRACTORIST ?! trimis de
( 7 mar 2009, 13:05:20
Bre Dinescule, intrebare. Cate mandate are Lungu asta pana acum? 2 parca,nu? inseamna ca lumea l-a apreciat pentru ce a facut pana acum,nu? e mai importanta parerea majoritatii din ce stiu. Nu te supara, imi dai senzatia ca ai fost sau esti implicat in sistemul local al unei localitati din judet si cunosti mai bine sistemul, ma supara ca apar multi carcotasi cand nu le convine ceva intr-un articol, uneori au dreptate, dar in alte dati sar calul...in sensul ca se vede clar ca au ceva de impartit cu omul Lungu, Flutur sau orice alt personaj...probabil ca au suferit in trecut sau sufera din cauza lor, ori au invidie, ori sunt fosti rivali in alegeri...etc. Nu e mai corect sa fii obiectiv si sa recunosti partea buna a lucrurilor decat sa fii ironic? nu zic nu, poate au fost personaje negative unii dintre ei, dar au dreptul sa se schimbe, poate unii au si facut o deja. Nu sunt toate astea rautati ? Si mie mi s-a intamplat sa critic unele decizii, cum ar fi decizia spitalului cu papuceii....
2.   Bravo trimis de
( 7 mar 2009, 12:49:33
In sfarsit apare cineva care este interesat de viitorul comunitatii. Nu stiu ce au carcotasii cu individul asta (Flutur)? eu de cand l-am vazut pus in functie apar o sumedenie de articole in care omul arata ca isi face treaba, mai calca el si stramb ce-i drept, dar se vede ca vrea sa faca ceva pentru judet, nu le poate face pe toate asta e clar, implicit nu poate multumi pe toata lumea. eu tind sa-i dau credit in continuare, dar asta nu inseamna ca poate face totul de unul singur, trebuie si implicarea primarilor. In final as vrea sa-l felicit pe inculpatul Flutur pentru munca depusa pana acum cu speranta ca o va face si de acum inainte.

P.S: poate ceteste si el comentariul, ii creste inima si mai face 2-3 lucruri bune...ahahaha...acuma hai la treaba ca te-ai distrat prea mult
3.   Are perfecta dreptate D-l Flutur! trimis de
( 7 mar 2009, 15:04:57
De data asta sunt de acord 100% cu D-l Flutur. Asa-zisii 'primari gospodari' din judet habar n-au de stiinta adminstratiei. Va spune un om cu peste 7 ani de studii adminstrative. Personal m-am lovit de habotnicia unor ipochimene, care se considera edili locali, care adminstreaza Primaria ca pe stana de acasa. Functionarii publici din foarte multe primarii comunale sunt terorizati de acesti indivizi fara scrupule, care cred ca au drept de viata si moarte asupra lor. Legea electorala si cea a administratiei publice locale ar trebui modificate urgent, in sensul ca viitori candidati la postul de primar sa nu fie inscrisi pe lista daca nu au, cel putin, un curs de 6-12 luni de administratie publica. Va asteapta cu drag Universitatea "Stefan cel Mare" , care fie vorba intre noi ar trebui sa se implice mai mult in proiecte alaturi de administratiile publice locale (inclusiv asupra perceptiei cetatenilor localitatilor asupra calitatii serviciilor administrative).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei