Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2009 - Anul XIV, nr. 48 (4034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul ia în calcul desfiinţarea CNSC, invocând lipsa obiectului de activitate şi bugetul ridicat

Duminică, 1 Martie 2009 (16:14:49)
Guvernul ia în calcul desfiinţarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), invocând lipsa obiectului de activitate al instituţiei şi bugetul ridicat alocat cheltuielilor de personal, prevederea fiind deja inclusă în proiectul ordonanţei de modificare a legii achiziţiilor publice

"Desfiinţarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a fost inclusă în proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care va fi modificată legislaţia achiziţiilor publice, dar decizia finală va fi una politică", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Guvernul a cerut Comisiei Europene, în urmă cu aproximativ o lună, să accepte desfiinţarea CNSC, solicitare înaintată Executivului de la Bruxelles prin propunerea de modificare a legislaţiei privind achiziţiile publice.

Înfiinţarea Consiliului, cu statut de persoană juridică, a reprezentat un angajament al României în negocierile pentru aderarea la UE.

Cererea de desfiinţare a Consiliului este motivată de Guvern prin faptul că CNSC va rămâne fără obiect de activitate, deoarece contestaţiile depuse de firme la licitaţii de atribuire a contractelor publice vor fi soluţionate în instanţă.

Printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată la începutul anului, Guvernul a decis că acele contestaţii depuse la licitaţiile de atribuire a contractelor pentru lucrări de infrastructură rutieră de interes naţional vor fi soluţionate de Curtea de Apel, nu de CNSC.

Un al doilea argument invocat de reprezentanţii Guvernului pentru desfiinţarea Consiliului este bugetul considerat unul ridicat pentru cheltuielile de personal. Astfel, salariul anual al angajaţilor CNSC este arătat ca fiind cuprins între 32.175 lei şi 171.343 lei, suma totală a venitului anual al angajaţilor fiind indicată la 2,5 milioane lei. Media veniturilor lunare ale angajaţilor, incluzând persoanele cu declaraţii de avere incomplete, este indicată la 7.730 lei.

Reprezentanţii CNSC au declarat, joi, în conferinţă de presă, că termenul de rezolvare în instanţă a contestaţiilor la proceduri de achiziţii publice ar fi de circa patru ori mai mare decât la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Ei au arătat că dacă la CNSC contestaţiile sunt soluţionate în maxim 27 de zile, iar nerespectarea termenului este sancţionată prin lege, la instanţe durata ar fi de minim 107 zile şi depăşirea perioadei menţionate nu va fi sancţionată.

În plus, trecerea contestaţiilor la instanţe ar necesita înfiinţarea de complete de judecători specializaţi, iar numărul cauzelor se va majora, conform sursei citate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul ia în calcul desfiinţarea CNSC, invocând lipsa obiectului de activitate şi bugetul ridicat.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul ia în calcul desfiinţarea CNSC, invocând lipsa obiectului de activitate şi bugetul ridicat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei