Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2009 - Anul XIV, nr. 48 (4034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Oficialii de la „Apele Române” susţin că podul de la Marginea creşte riscul de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Administraţia Naţională „Apele Române”, reprezentată în judeţ de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, a transmis ieri un avertisment către populaţie, susţinând că podul de lemn pentru circulaţia rutieră ridicat de sătenii din comuna Marginea peste pârâul Suceviţa creşte riscul de producere a inundaţiilor în cazul unor precipitaţii.

Printr-un comunicat remis presei, oficialii acestei instituţii susţin că din cauza îngustării secţiunii de curgere a apei, apărută după ridicarea podului, în cazul înregistrării unor creşteri de debite, podul improvizat ar bloca albia şi ar putea fi antrenat în aval, existând riscuri mari ca locuinţele situate în apropierea albiei râului Suceviţa să fie afectate.

Oficialii de la „Apele Române” atrag atenţia că podul a fost realizat fără proiect, peste structura apărării de mal, la o distanţă de circa 10 metri faţă de vechiul amplasament, încălcându-se astfel legislaţia în vigoare din domeniul apelor.

Pe fondul acestor riscuri, specialiştii cer autorităţilor în drept să urgenteze construcţia unui nou pod în conformitate cu normele de proiectare, şi care să respecte toate prevederilor legale din domeniul construcţiilor şi gospodăririi apelor.

 

Un pod construit într-o singură zi

Pe 6 februarie 2009, nemulţumiţi că finalizarea lucrărilor la vechiul pod distrus de puhoaie întârzie, sătenii şi-au construit propriul pod, ridicându-l într-o singură zi, cu o investiţie proprie de aproximativ 30.000 de lei.

Deşi oamenii susţin că podul este foarte sigur pentru maşinile mai uşoare de 2,5 tone, autorităţile sunt de altă părere. 

Reprezentanţii „Apelor Române” au făcut plângere împotriva sătenilor, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a deschis un dosar penal, pedeapsa pentru construcţia ilegală a podului fiind, potrivit legii, între 1 şi 3 ani de închisoare sau amendă de până la 70.000 de lei.

Zilele trecute o fundaţie din capitală a demarat o campanie de strângere de semnături pentru sprijinirea sătenilor din comuna Marginea, împotriva dosarului penal în care sunt cercetaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oficialii de la „Apele Române” susţin că podul de la Marginea creşte riscul de inundaţii .
 Vizualizări articol: 2086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Oficialii de la „Apele Române” susţin că podul de la Marginea creşte riscul de inundaţii3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trepadusi bugetari trimis de
(28 feb 2009, 19:52:57
Va dati seama ca Premierul a declarat ca saluta initiativa oamenilor din Marginea si trepadusii (cateii) astea pusi de unele autoritati locale lezate in propriul lor orgoliu vor sa faca pe dreq in 4 numai sa darame ce au facut unii inrt-o zi si nu au reusit ei care au pupat d0sur1 pe la capitala regulat ,este o initiativa de tot kakatul si de rasul curcii.Pai cum sa nu ne rada si sa ne faca "mold.. ni prosti " daca ne frecam unul pe altul aici local in loc sa ne sustinem si sa luptam pt. descentralizare si sa ne gestionam singuri avutia locala in loc sa imparta tot felul de "colorati" bugetul si sa ne dea si noua cate o firimitura sa ne reparam si noi o strada sau sa facem cate o sosea de centura.
2.   ... trimis de
(28 feb 2009, 20:18:26
Podul respectiv sta ca un ghimpe in fundul celor de la "Apele Romane". Dovada clara a incompetentei acestora, podul respectiv este o palma data autoritatilor care s-au invatat sa isi bata joc de noi. Chestia asta supara.

Cat despre faptul ca respectivul pod nu este sigur... garantat vina este a celor de la "Apele Romane", deoarece nu au fost in stare sa rezolve problema, fortandu-i pe bietii sateni sa-si asume riscul construirii unui pod care incalca anumite norme.

Ar trebui ca cetatenii din Marginea sa dea in judecata pe nesimtitii care nu au fost in stare sa rezolve o problema pentru care sunt platiti, fortandu-i astfel (pe Margineni) sa incalce legea.
2.1  RE: ... trimis de
(28 feb 2009, 20:23:18
Daca as fi fost in locul celor de la "Apele Romane", as fi tacut malc si m-as fi dat peste cap (precum calul lui Harap Alb) ca sa construiesc imediat un pod care sa inlocuiasca podul construit de sateni.

Dar eu nu sunt edil sau director pentru ca am ceea ce respectivii nu mai au de mult: bun simt.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei