Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2009 - Anul XIV, nr. 48 (4034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac:Operaţia lui Minculescu în Germania e un gest de respect, intervenţia, mai ieftină decât acasă

Duminică, 1 Martie 2009 (14:44:17)
Plata operaţiei lui Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, în Germania este un gest de respect şi recunoştinţă faţă de cel care ani de-a rândul ne-a încântat sufletele, a spus ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, adăugând că intervenţia costă mai puţin decât în ţară.

"Ministerul Sănătăţii plăteşte numai costul intervenţiei, adică 47.000 de euro, restul suportă familia. Este mai puţin decât dacă ar fi fost operat în ţară. Este un gest de solidaritate, de respect şi de recunoştinţă pentru un artist care ne-a încântat sufletele. Am fost impresionat şi de faptul că soţia este cea care va dona o parte din ficat pentru a-şi salva soţul", a declarat, duminică, Ion Bazac.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), profesorul Irinel Popescu, autorul primul transplant hepatic din România şi care a realizat toate tipurile de transplant de ficat de la donator cadavru sau în viaţă, a explicat că a fost de acord ca Minculescu să fie operat în Germania, fiind vorba despre o discuţie cu acesta pe care nu o poate face publică.

"Deşi am realizat toate tipurile de transplant în ţară, au fost cazuri când am aprobat unor copii să facă operaţia în străinătate. În acest caz, trebuie să păstrez confidenţialitatea discuţiei cu bolnavul, dar confirm că operaţia este mai ieftină în Germania, iar restul costurilor sunt suportate de către familie", a precizat profesorul Irinel Popescu.

Bazac a precizat că Ministerul Sănătăţii a mai aprobat, în februarie, alte intervenţii în străinătate, pentru şase copii, un adult şi doi tineri, pentru care a alocat 1,72 milioane de lei.

Bazac a spus că există în bugetul Ministerului Sănătăţii un program pentru tratamentele în străinătate, bani completaţi de cei alocaţi şi de Fondul de Solidaritate Socială.

Pentru tratamente care nu se pot face în România şi care depăşesc 100.000 de euro, finanţarea se face 50 la sută de către Ministerul Sănătăţii.

Cristi Minculescu a fost în Germania, în prima jumătate a lunii februraie, pentru a efectua o serie de analize în vederea unui transplant de ficat, el suferind de o boală hepato-renală ereditară.

Cosmin Nicoară, managerul trupei Iris, declara, pentru MEDIAFAX, că "cel mai probabil el va primi donaţie de organ de la soţia sa, Rodica Minculescu".

Cristi Minculescu, în vârstă de 50 de ani, suferă de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său. Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi care pot duce la afectarea funcţiilor organelor.

Bazele trupei Iris au fost puse în 1976, la Bucureşti. Începând din anul 1980, Minculescu s-a alăturat formaţiei.

În octombrie 2007, odată cu împlinirea a 30 de ani de activitate a trupei, el a fost decorat, de preşedintele Traian Băsescu, alături de restul colegilor săi de trupă, cu Ordinul "Meritul Cultural". La concertul aniversar al formaţiei au participat peste 15.000 de oameni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac:Operaţia lui Minculescu în Germania e un gest de respect, intervenţia, mai ieftină decât acasă.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac:Operaţia lui Minculescu în Germania e un gest de respect, intervenţia, mai ieftină decât acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei