Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2009 - Anul XIV, nr. 48 (4034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Inspectori de la Protecţia Consumatorului, cercetaţi pentru furt calificat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Doi angajaţi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) sunt cercetaţi de poliţie, după ce, în timpul unei acţiuni de control, au fost acuzaţi de furt de gestionara magazinului în care făceau verificări.

Poliţiştii iau în calcul atât varianta furtului, cât şi a unei înscenări.

Joi după-amiază, în jurul orei 16:00, poliţiştii comunei Dărmăneşti au fost sesizaţi de gestionara magazinului mixt din apropierea postului de poliţie că doi inspectori de la Protecţia Consumatorului, un bărbat şi o femeie, i-au efectuat un control la magazin, iar după plecarea acestora a constatat lipsa a nu mai puţin de 24 de cartele telefonice Orange, în valoare de 920 de lei.

Poliţiştii au plecat imediat în căutarea maşinii de serviciu a celor doi inspectori, reuşind să dea de urma acestora câţiva kilometri mai încolo, în timp ce aceştia se pregăteau să facă verificări la un alt magazin din comună.

Deşi, iniţial, au luat în calcul şi varianta ca cei doi să fie nişte şarlatani, care se dau drept angajaţi ai OJPC Suceava tocmai pentru a fura din magazine, oamenii legii s-au convins în urma verificărilor că au într-adevăr în faţă doi angajaţi de la Protecţia Consumatorului, Doru Teodorescu, în vârstă de 59 de ani, din municipiul Suceava, şi Mariana Lovinescu, de 46 de ani, din municipiul Fălticeni.

În „Dacia Logan” cu care veniseră în control cei doi inspectori, poliţiştii au găsit sub scaunul şoferului cele 24 de cartele reclamate ca fiind furate.

Atât Mariana Lovinescu, cât şi Doru Teodorescu au dat din umeri şi au spus că habar nu au cum au ajuns cartelele telefonice în locul cu pricina, lăsând să se înţeleagă că totul ar fi fost o înscenare.

 

„Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, vor fi demişi”

Şeful OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat, ieri, că a informat forurile tutelare superioare, respectiv Inspectoratul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, cu privire la acest incident.

Potrivit Elenei Oanea, inspectorul Doru Teodorescu este angajat al OJPC Suceava de mai bine de 20 de ani.

„Nu a avut niciodată probleme, nu au fost reclamaţii legate de activitatea domnului Teodorescu”, a precizat directorul Protecţiei Consumatorului Suceava.

Şi celălalt inspector, Mariana Lovinescu, este angajat de mai mulţi ani la OJPC Suceava, iar până acum nu au fost nemulţumiri sau reclamaţii legate de activităţile pe care le-a desfăşurat.

Şeful OJPC Suceava a declarat că cei doi inspectori se aflau în control la respectivul magazin, unde au descoperit o serie de nereguli legate de activitatea societăţii comerciale.

„Faptele sunt de o gravitate extremă, iar, dacă cei doi inspectori vor fi găsiţi vinovaţi, vor fi demişi”, a punctat Elena Oanea.

 

Înscenare sau furt?

Am încercat să stăm de vorbă şi cu gestionara care a anunţat poliţia despre dispariţia cartelelor, pentru a afla chiar de la aceasta cum au stat lucrurile, însă o femeie care nu s-a prezentat i-a cerut să nu vorbească cu nimeni şi a început să se răstească la reprezentanţii mass-media, nemulţumită că aceştia se interesează de subiect.      

Dacă toată povestea e o înscenare ordinară sau dacă, într-adevăr, cartelele telefonice s-au lipit de mâna vreunuia din inspectori, urmează să stabilească anchetatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectori de la Protecţia Consumatorului, cercetaţi pentru furt calificat.
 Vizualizări articol: 4678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 9 voturi
Inspectori de la Protecţia Consumatorului, cercetaţi pentru furt calificat3.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(28 feb 2009, 14:11:03
Nu retin numele insa un fals inspector s-a prezentat la un magazin din Runc , Solonetul Nou , era cu inca un tip brunet si cu un autoturism marca audi 80 , SV-07-PLS . Atentie fratilor la acesti falsi inspectori , vin si iti falfaie prin fata o legitimatie de nici nu ai timp sa-i vezi numele apoi se da la control insa scopul e altul , vor portbagajul masinii plin .
2.   GRAV trimis de
(28 feb 2009, 14:54:24
pai cum vine asta fratilor??? fapta e foarte grava dar vor fi numai demisi, pai un dosar penal ceva,nimic???? de unde mai vine si intrebarea daca este inscenare sau furt ??? pai e clar raspunsul, ce cautau acele cartele in masina celor doi ??? e foarte simplu de verificat, cauti amprentele celor doi pe cartele, numai sa nu le "contamineze" careva pe traseu....si din cate stiu eu verificarea amprentelor se face de fata cu reclamantul ca sa fie sigura treaba.
3.   Asta e !! Sa-si asume raspunderea! trimis de
(28 feb 2009, 19:33:55
Daca e inscenare, ce a cautat in masina celor doi d/na de la magazin?

Au trimis-o aia sa le mai duca ceva plocoane in masina? Altfel cum sa intre in masina lor? Banuiesc ca fiecare sofer incuie masina iar cheile le tine in buzunar, nu?? Nu le dai in mana omului pe care il verifici decat cu un anume scop.. sa/ti puna ceva in masina.. Daca doamna a fost desteapta si pe langa acel lucru a mai si plantat ceva, f. bine a facut. E vina celui care a permis acest lucru..Daca nu le-a ajuns salariul sa/l lase la altii..
4.   Pensia trimis de
( 2 mar 2009, 11:06:04
salutare tuturor cititorilor! Oameni buni sa fim realisti, voi chiar credeti ca dupa 20 de ani de "munca" in folosul statului ii trebuiau domnului agent niste amarate de cartele telefonice? Parerea mea este ca a fost o inscenare pt ca nu s-a conformat unora si asa se sfarseste cariera celor doi pentru ca mai exista si fini nepoti si alte rude!!!
5.   O inscenare trimis de
( 2 mar 2009, 14:17:10
cei doi inspectori au venit de nenumarate ori in control la magazinul meu dar nu am constatat nici o lipsa.cred ca e o inscenare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei