Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2009 - Anul XIV, nr. 48 (4034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac: Peste trei milioane de pensionari beneficiază de duminică de medicamente compensate cu 90%

Duminică, 1 Martie 2009 (13:34:22)
Peste trei milioane de pensionari cu pensii de până în 600 de lei beneficiază, de duminică, de medicamente compensate cu 90 la sută, în această categorie intrând 650 de medicamente pentru diverse afecţiuni.

De la 1 martie devine funcţional programul de compensare a medicamentelor pentru pensionari, aprobat, miercuri, de Guvern. Potrivit Hotărârii Guvernului, compensarea de 90 la sută va fi suportată în proporţie de 50 la sută din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, restul de 40 la sută fiind acoperit din bugetul Ministerului Sănătăţii.

"Într-un context dificil precum cel actual se impune o reevaluare a priorităţilor, astfel încât să putem susţine cu precădere categoriile cele mai afectate. Subvenţionarea cu 90 la sută a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri reduse a reprezentat o promisiune şi o prioritate a Guvernului care, începînd de astăzi, devine realitate", a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Pensionarii cu venituri de peste 600 lei vor putea beneficia în continuare de compensarea cu 50 la sută a medicamentelor din Sublista B.

Anterior, medicamentele incluse în Sublista B erau compensate 50 la sută din preţul de referinţă, indiferent de veniturile realizate din pensii. Sublista B cuprinde 650 de medicamente (216 denumiri comune internaţionale - DCI), pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, afecţiunilor circulatorii, pentru scăderea colesterolului, împotriva vertijurilor, tulburărilor capacităţii mentale şi altele.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că a început reactualizarea Catalogul Naţional al Medicamentelor, pentru a putea implementa ordinul MS privind reducerea preţului la medicamente. Acesta a atenţionat companiile să depună ofertele de preţuri în acest catalog, pentru a respecta termenele stabilite de comun acord pentru reactualizarea acestuia.

"Am informaţii că există anumiţi producători internaţional care fac multe demersuri ca să întârzie aplicarea acestui ordin. Cred că această măsură pe care o aplică România se adresează populaţiei, şi nu producătorilor de medicamente. Cred că profiturile rezultate din această activitate sunt la nivel mondial pe locul unu în lume, iar producătorii de medicamente trebuie să fie solidari cu populaţia, aşa cum încearcă Guvernul României", a adăugat Bazac.

Potrivit statisticilor oficiale, în România sunt aproximativ 3.080.000 de pensionari cu venituri numai din pensii sub 600 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: Peste trei milioane de pensionari beneficiază de duminică de medicamente compensate cu 90%.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: Peste trei milioane de pensionari beneficiază de duminică de medicamente compensate cu 90%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei