Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2009 - Anul XIV, nr. 40 (4026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu spune că nu face niciun fel de înţelegere sau compromis pe amendamentele PNL la buget

Joi, 19 Februarie 2009 (17:28:52)
Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi, în urma unei şedinţe a parlamentarilor liberali, că partidul nu va renunţa la amendamentele depuse la bugetul de stat, că nu va face niciun fel de înţelegere sau compromis şi că le va susţine pe toate în plenul Parlamentului.

"Am luat decizia să continuăm să fim prezenţi, activi, pe tot ce înseamnă dezbaterea pe amendamente", a declarat Tăriceanu, care a reamintit că le-a cerut colegilor săi să fie prezenţi la şedinţa plenului reunit al Parlamentului.

Liderul PNL s-a referit şi la "nenumăratele abuzuri" pe care reprezentanţii PDL care au condus şedinţa în plen le-au făcut, inclusiv neasigurarea cvorumului de lucru.

"Avem în vedere inclusiv o solicitare la Comisia de abuzuri a Camerelor pentru a semnala acest comportament", a adăugat el.

Cât priveşte posibilitatea ca, în situaţia în care se adoptă anumite amendamente, inclusiv pe educaţie, PNL va renunţa la restul, Tăriceanu a precizat "Nu renunţăm la nimic!".

"Vreau să fiu foarte clar înţeles, nu facem niciun fel de înţelegere, de troc. Trebuie toate amendamentele susţinute, dacă se consideră că aceste amendamente sunt utile, ele trebuie aprobate. Dacă puterea vrea să se comporte ca până acum, n-are decât s-o facă, dar cu toate consecinţele care decurg din această atitudine", a menţionat el.

Întrebat dacă a primit vreo ofertă din partea PDL sau PSD de a renunţa la amendamente, Tăriceanu a ţinut să dezmintă categoric aceste informaţii.

"Nu avem ce să discutăm ca dezbaterile să meargă mai repede. Ţin să subliniez că parlamentarii noştri şi-au făcut datoria în mod conştiincios, fără să încerce să tragă de timp", a afirmat liderul opoziţiei, în opinia căruia PNL trebuie să se "lupte" pentru comunităţile pe care le reprezintă.

"Nu avem să facem niciun fel de înţelegere şi niciun fel de compromis", a subliniat el.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor a mai adăugat că singura cale prin care Puterea poate să demonstreze că "înţelege sensul dezbaterii democratice" este să ţină cont de punctul de vedere al liberalilor şi "în plen să se aprobe o parte din amendamentele prezentate de opoziţie pe diferite domenii".

"Nu se face nicio înţelegere, sunt numai zvonuri colportate de maeştrii diversiunile de la PD şi PSD", a afirmat preşedintele PNL.

Tăriceanu a menţionat că liberalii doresc adoptarea amendamentelor referitoare la "proiecte de interes public" la nivelul localităţilor.

Liderul PNL a acuzat "opacitatea totală" a coaliţiei de la putere şi s-a declarat "foarte nemulţumit" de faptul că amendamentele liberalilor au fost respinse, fără excepţie.

El a menţionat că nu este normal ca puterea să nu ţină cont de punctul de vedere al opoziţiei, implicit a colegiilor pe care le reprezintă, şi să dea dovadă de "aroganţă" şi dispreţ faţă de cetăţeni.

Precizările lui Tăriceanu vin în contextul unor discuţii neoficiale despre posibilitatea unei negocieri între putere şi opoziţie, potrivit căreia pe bugetul Educaţiei s-ar putea adopta anumite amendamente ale PNL, iar în schimb liberalii ar renunţa la a mai susţine restul amendamentelor respinse, ceea ce ar duce la adoptarea rapidă a bugetului de stat.

Lideri ai PDL şi PSD au purtat negocieri, joi, cu reprezentanţi ai PNL pentru ca aceştia să renunţe la susţinerea în Parlament a sutelor de amendamente la bugetul de stat pe 2008, iar, în schimb, să li se accepte amendamente în sumă de 100.000 lei de parlamentar la bugetul Educaţiei.

Surse din PSD au declarat pentru MEDIAFAX că, iniţial, PNL ar fi acceptat această propunere din partea coaliţiei de guvernare, după care s-a răzgândit, deoarece această înţelegere ar fi fost aflată de reprezentanţii mass-media.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu spune că nu face niciun fel de înţelegere sau compromis pe amendamentele PNL la buget.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu spune că nu face niciun fel de înţelegere sau compromis pe amendamentele PNL la buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei