Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2009 - Anul XIV, nr. 40 (4026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Construcţii noi

Cartier rezidenţial de zece hectare, pe strada Parcului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Terenurile libere din spatele Parcului Dendrologic Şipote vor fi acoperite cu zeci de vile şi alte construcţii, care vor forma cel mai nou cartier rezidenţial al Sucevei.

Avizul prealabil de oportunitate pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal al noului cartier, pe o suprafaţă de peste zece hectare de teren, urmează să fie discutat astăzi, în şedinţa de Consiliului Local Suceava, aceasta fiind prima etapă pentru obţinerea autorizaţiilor de construcţie în acea zonă.

Noutatea în cazul acestui PUZ o reprezintă faptul că, pentru prima dată, planul urbanistic zonal pentru o suprafaţă atât de mare de teren urmează să fie întocmit de o firmă contractată de zeci de proprietari şi nu de municipalitate, cum se proceda până acum.

Acest lucru a fost determinat de noile reguli urbanistice, care impun realizarea PUZ-urilor pe o suprafaţă mai mare de teren, fiind cuprinse şi terenurile adiacente construcţiei pe care un investitor vrea să o realizeze. Cum interesul proprietarilor este să poată construi cât mai repede acolo, până la finalizarea planului urbanistic general, dacă nu se asociau să realizeze un PUZ comun, ar fi avut costuri imense să îl facă fiecare separat, doar pe parcela sa.

Dacă aleşii locali îşi vor da avizul de oportunitate, în scurt timp va fi întocmit şi Planul Urbanistic Zonal, pe o suprafaţă de 108.340 metri pătraţi de teren, pe care va fi dezvoltat un cartier predominant rezidenţial, învecinat la Nord cu drumul care duce spre centru şi la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Est cu Cimitirul Evreiesc, la Sud cu strada Parcului şi la Vest cu pădurea.

În prezent, regimul de înălţime recomandat pentru imobilele din zonă este de parter plus etaj, în vreme ce regimul de înălţime maxim admis este de demisol, parter şi două etaje, dar prin realizarea PUZ-ului, aceste limitări ar putea fi modificate.

 

Complex turistic, în mijlocul noului cartier

Tot în acea zonă, o firmă privată, SC Acular SRL din Şcheia, a obţinut autorizaţia de construire a unui complex turistic pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 de metri pătraţi din terenurile Casei de oaspeţi – locuinţa de protocol a lui Nicolae Ceauşeşcu.

Acesta va fi compus din două hoteluri cu câte cinci nivele fiecare (demisol, parter şi trei etaje), două restaurante (demisol şi parter), locuri de parcare supraterane şi spaţii verzi.

 

Noi blocuri prin cartierele Sucevei

Tot în şedinţa de astăzi a Consiliului Local este supus spre aprobare PUZ-ul unui bloc de locuinţe cu nouă nivele + demisol, parter, şase etaje şi mansardă, pe o suprafaţă de 1.080 metri pătraţi, în cartierul Zamca.

Noul bloc nu are deloc parcări subterane, acestea urmând să fie amenajate în jurul blocului.

Un alt bloc urmează să fie construit în cartierul George Enescu, pe strada Narciselor, pe un teren în suprafaţă de 1.352 metri pătraţi.

Blocul ar urma să aibă şapte nivele – demisol, parter, patru etaje şi mansardă, iar locurile de parcare vor fi amenajate tot suprateran.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartier rezidenţial de zece hectare, pe strada Parcului.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 6 voturi
Cartier rezidenţial de zece hectare, pe strada Parcului2.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parcari trimis de
(19 feb 2009, 11:47:11
"Noul bloc nu are deloc parcari subterane, acestea urm�nd sa fie amenajate �n jurul blocului."

Bravo fratilor! Unde puii mei puneti voi parcare supraterana in Zamca?!

Iar parcul Sipote va disparea intr-un viitor apropiat. Who cares? Ne mutam pe alte planete, nu? Pe asta am facut-o praf...
2.   Reclama trimis de
(19 feb 2009, 11:50:43
Alo, Monitorule! Chiar trebuie sa bagi reclama aia cu Tarsin la FIECARE incarcare a paginii? Am vazut-o odata, am priceput mesajul. De la un punct ti se apleaca si te enervezi. Daca te enervezi, s-ar putea sa nu mai fii in stare sa fac un comentariu decent. In loc de asta iti vine sa injuri si sa bati pe cinevahappy
3.   ... trimis de
(19 feb 2009, 19:52:23
Cat va costa o locuinta in zona respectiva ?
4.   ... trimis de
(19 feb 2009, 19:55:03
Reclama cu firma de transport a inceput sa ma enerveze.

Garantat nu o sa apelez la serviciile firmei respective.
5.   Heyyy trimis de
(19 feb 2009, 20:27:56
intai cei de la obiectiv cu lalelele lor, iar acum voi cu tarsinu'.........da' mai lasati-ne fratilor sa putem citi linistiti presa, nu sa ne enervam si sa injuram de fiecare data cand se incarca pagina............
6.   Auzi ba primaru' trimis de
(19 feb 2009, 22:46:34
baaa...milogu' , cersetor de voturi , du-te si fa blocuri la m.a-ta in praznic si lasa parcurile sucevei asa cum-s ele. acolo ne mai retragem noi , atat avem. tu ai casa la munte unde la sf de saptamana trageti linie si va sfatuiti ce tunuri sa mai trageti, dar macar parcurile lasa-le asa. chiar nu vrei sa termini mandatul in picioare, chiar insisti sa ai garsoniera cu usa in tavan ?

ba milogule, imbuibatule, trepadus pd-l-ist ce esti poate le vine in gand tiganilor sa fure bordurile si squar-ul din oras , ca avem de toate si ne lipseste un squar si sensuri giratorii. vezi ce faci ca is destui care vor sa te curenteze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei