Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2009 - Anul XIV, nr. 40 (4026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicalişti din asistenţa socială şi protecţia copilului cer salarii mai mari

Joi, 19 Februarie 2009 (13:34:52)
Sindicalişti din asistenţa socială şi protecţia copilului vor ca, după apariţia legii unice de salarizare, angajaţii din domeniu să aibă aceleaşi drepturi salariale ca cei din administraţiile locale, cerând clarificarea statutului asistentului maternal şi sporuri pentru condiţiile deosebite de muncă

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale "Pro Asist", afiliată la CNS "Cartel Alfa", sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salariile mici ale angajaţilor, în sistem existând deja deficit de personal.

"Prin dialog social încercăm să standardizăm serviciile şi să avem un nomenclator de funcţii şi servicii în sistemul de asistenţă socială şi un normativ de personal pentru acest sistem, care să permite condiţii de muncă corespunzătoare pentru fiecare salariat. Totodată, trebuie clarificat şi statutul asistentului maternal şi sporurile pentru condiţiile deosebite de muncă ale salariaţilor", precizează sindicaliştii.

Aceştia solicită ca la apariţia legii salarizarii unice pentru unităţiile bugetare, funcţionarii publici şi personalul contractual din direcţiile de asistenţă socială şi protecţia copilului să se regăsească pe aceeasi grilă de salarizare cu salariaţii din aparatele proprii ale consiliilor judeţene şi cu cei din sectoarele municipiului Bucureşti.

Sindicalişti au ameninţat că vor recurge la pichetări, mitinguri şi greve pentru obţinerea drepturilor salariaţilor.

Sindicaliştii de la "Pro Asist" au organizat în februarie, la Alba Iulia, Consiliul Naţional pentru a găsi o strategie privind apărarea drepturilor salariaţilor din acest sistem.

Astfel, din 21 februarie, "Pro Asist" şi Cartel Alfa vor forma grupuri mixte de lucru cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi ai Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, pentru a iniţia acte normative în scopul de a îmbunătăţi situaţia salariaţilor din domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicalişti din asistenţa socială şi protecţia copilului cer salarii mai mari.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicalişti din asistenţa socială şi protecţia copilului cer salarii mai mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei