Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2009 - Anul XIV, nr. 29 (4015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul IMM: Am mai fi avut nevoie de la buget de 180 mil. euro pentru crearea de locuri de muncă

Vineri, 6 Februarie 2009 (15:44:47)

Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri (MIMMCMA) ar mai fi avut nevoie de încă 180 milioane de euro pentru susţinerea creării a 50.000 de locuri de muncă în microîntreprinderi, instituţia obţinând de la buget doar 0,2% din PIB faţă 0,4% cât a solicitat.

"Am obţinut mai puţini bani decât am solicitat, ne ajung banii pentru câteva din proiectele pe care ni le-am propus, dar am mai fi avut nevoie de 180 milioane de euro pentru susţinerea creării de locuri de muncă, dar vom vedea ce se poate face la rectificarea bugetară. Cu banii pe care îi avem vom ajuta câteva mii de firme", a declarat, vineri, ministrul MIMMCMA, Constantin Niţă, la semnarea primelor 22 contracte cu firmele care au câştigat fonduri structurale.

Ministerul a anunţat în urmă cu două săptămâni că are în vedere stimularea creării a minimum 50.000 de locuri de muncă în microîntreprinderi, prin subvenţionarea integrală, de la bugetul de stat, pe anul 2009, a contribuţiilor sociale ale angajatorului pentru angajarea unei singure persoane cu salariul de până la 1.000 de lei.

Bugetul alocat pentru 2009 pentru MIMMCMA reprezintă 0,2% din PIB, respectiv 280 de milioane de euro, de patru ori mai mare decât cel din 2008, dar jumătate din solicitările ministerului.

"Din bugetul total, 0,034% vor fi alocaţi pentru cheltuielile ministerului, iar restul vor fi viraţi, după aprobarea bugetului, pentru capitalizarea CEC şi a Eximbank. Cele două instituţii vor avea obligaţia să acorde din aceşti bani sprijin doar pentru IMM-uri", a spus Niţă.

El a menţionat că prin capitalizarea celor două instituţii se are în vedere susţinerea firmelor mici şi mijlocii, care în ultimele luni din anul 2008 şi în prima lună din 2009 s-au confruntat cu multe dificultăţi din cauza crizei financiare.

"Am cerut o situaţie a firmelor de la Registrul Comerţului din ultimele patru luni din 2008. Din primele date primite reiese că numărul firmelor radiate în perioada octombrie 2008-ianuarie 2009 a fost superior celui al firmelor înregistrate, ceea ce arată că ceva este în neregulă", a spus ministrul IMM-urilor.

Ministerul IMM-urilor a revenit ulterior asupra datelor comunicate de Registrul Comerţului, precizând că în perioada menţionată au fost înregistrate 40.900 de firme şi au fost radiate 21.940 de societăţi comerciale, nu 48.135 firme.

MIMMCMA a semnat primele 22 contracte cu firmele care au câştigat fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Proiectele vor beneficia de sprijin financiar în valoare de până la 920.000 lei pentru investiţii. Bugetul alocat pentru acest proiect este de 62,6 milioane euro, echivalent în lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul IMM: Am mai fi avut nevoie de la buget de 180 mil. euro pentru crearea de locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul IMM: Am mai fi avut nevoie de la buget de 180 mil. euro pentru crearea de locuri de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei