Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2009 - Anul XIV, nr. 29 (4015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Un copac a atacat o maşină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Încetul cu încetul, inundaţiile au ajuns să nu mai însemne pentru ţara noastră nişte evenimente ieşite din comun, ele intrând cumva în firea lucrurilor, precum bunăoară au intrat cândva cutremurele în viaţa poporului nipon. Inundaţiile au devenit ceva aproape la ordinea zilei, o banalitate oarecare, ce nu mai face să tresară prea mulţi muşchi pe faţa cetăţenilor. Chiar dacă pagubele şi celelalte tragedii produse sunt dureroase, inundaţiile valorează din ce în ce mai puţin din punctul de vedere al impactului public, cursul lor la bursa ştirilor cunoscând o continuă şi imposibil de stopat depreciere.

Se va vedea că nu-i departe ziua când posturile de televiziune şi gazetele nici n-or să se mai deranjeze pentru orice fleac de viitură, pentru orice mizilic de pod luat de ape sau pentru câteva sute de persoane care şi-au pierdut agoniseala de-o viaţă sau viaţa însăşi, considerându-se că acest gen de evenimente s-a coclit şi nu mai face „rating” nici cât o ceapă jurnalistică degerată. Deja se spune că telespectatorii au început, căscând de plictiseală, să schimbe postul de la jurnalele care filmează ape dezlănţuite şi familii nenorocite, pentru a nu sfârşi adormiţi în fotoliu.

După cum am învăţat inclusiv la orele de geografie din şcoală, inundaţiile au şi ele motivele lor, neproducându-se aşa, din senin. Se vede că Naturii din România i-a ajuns şi ei până-n gât, şi se înfurie pentru toate mitocăniile pe care este nevoită să le suporte din partea românilor. În calea apelor, pădurea funcţioneză ca un tampon, dar românului i se fîlfâie, retezând fără multe frăsuieli tamponul. Nu dispar pădurile una după alta, lăsând versanţii goi ca nişte chelii de pârnăiaşi? Astfel încât inundaţiile vin peste sate şi oraşe absolut firesc, pe cale de consecinţă.

Dar lucrurile stau pe un butoi de pulbere. Îmi vine tot mai mult să cred că până şi cuminţii arbori s-au săturat să şadă pasiv, cu crengile în sân, resemnându-se cu trista lor soartă de-a fi retezaţi, fără milă şi fără discernământ, de mâna unor ţopârlani.

Iată, nu demult, pentru prima dată în istoria României, s-a semnalat un copac care a atacat o maşină, strivind-o sub greutatea lui. Au murit oameni nevinovaţi, dar unde s-au mai semnalat până acum astfel de acte teroriste cu caracter lemnos?

Să dea Dumnezeu să nu am gura pocită, dar o să vedeţi că asemenea atentate ale copacilor vor fi din ce în ce mai multe. Pentru că au şi copacii o limită a răbdării, în ciuda bonomiei lor înnăscute.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copac a atacat o maşină.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un copac a atacat o maşină5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei